Любовта може и трае 3 години, както казва Бегбеде, но сексът продължава едва 5 минути.

feet-224680_960_720

Учените са се занимавали с проблема за продължителността на половия акт, като са се опитали да измерят времето от влизането на пениса в вагината до еякулацията. Разбира се, сексът е много повече от това – той включва целувки, любовна игра, но измерването на времето, което отделяме за тях, е твърде сложно за учените. Все пак никой не гледа часовника, когато е възбуден.

В изследване, публикувано в US National Library of MedicineNational Institutes of Health, включващо 500 двойки от Холандия, Великобритания, Испания, Турция и САЩ, които са имали постоянна хетеросексуална връзка в последните 6 месеца, се твърди, че средната продължителност на еякулацията е 5,4 минути.

Противно на очакванията, с възрастта сексът става по-бърз. При двойките на възраст между 18 и 30 години той продължавал средно 6,5 минути, а при тези – над 51 години – едва 4,3 минути.

Особено пъргави са турците. При тях средното време за полов акт е само 3,7 минути.

Най-бързият акт по време на изследването бил засечен на 33 секунди, а най-дългият – на 44 минути.

Използването на презерватив не влияе на продължителността на секса, твърдят учените.

А защо въобще са нужни повече тласъци на пениса преди еякулацията. Разбира се, заради удоволствието. Но то не обяснява причините, поради които природата го е създала. Тя мисли само за поколението.

Едно добро научно обяснение е, че чрез тласъците пенисът премахва следите от сперма, останали от други самци. Така неговата сперма има по-добри шансове да оплоди женската.

Източник: http://theconversation.com/uk

Facebook Twitter Google+

0 Коментара