През септември H&M ще представи 16 нови модела облекла от деним, изработени с помощта на рециклиран памук от текстилните изделия, събрани от Програмата за събиране на стари и ненужни дрехи в магазините. Те ще бъдат налични във всички магазини по света, включително и онлайн.

Close the loop - extended overview

„Изграждането на затворен цикъл за текстил, в който стари и ненужни дрехи могат да бъдат рециклирани и превърнати в нови, не само ще предотврати текстилния отпадък, но и значително ще намали необходимостта от използването на нови ресурси, както и други въздействия на модата върху нашата планета“, казва Карл-Йохан Першон, изпълнителен директор на H&M.

Новите дрехи от рециклиран и органичен памук включват модели за жени, сред които вталени и по-свободни „girlfriend” дънки, класическо дънково яке и широк гащеризон. За мъжете моделите са яке с цип, вталени дънки и чифт свободен деним. Предлагат се и детски артикули, сред които суитчър с цип и ушички на качулката, дънки с пайети на колената, дънки със свободна кройка и риза с качулка, вдъхновена от градската мода.

Close the loop - womens trousers

От 2013 г. клиентите на H&M в цял свят имат възможност да връщат в магазините на бранда излишния си текстил, без значение от неговата марка или състояние, като част от Програмата за събиране на стари и ненужни дрехи. До този момент на глобално ниво са събрани над 14 000 тона текстил.

В момента H&M успява да използва 20% рециклиран памук от събраните дрехи, но продължава да инвестира в нови технологии, за да увеличи този дял без да прави компромис с качеството. Компанията има за цел да увеличи броя на артикулите, произведени с поне 20% рециклирани тъкани, с 300% в сравнение с 2014 г.

Close the loop - mens jacket

По повод колекцията H&M България предлага атрактивна оферта – през септември всеки клиент може да върне стар деним и в замяна да получи 20% отстъпка при покупка на един или повече деним продукти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара