„Без теб“ на Мишел Бюси е увлекателен роман за единствената оцеляла от самолетна катастрофа и за това как търсеното на изгубената й идентичност разтърсва живота на всички, които я познават.

Enthusiast_Bez-teb_cover-first

На 23 декември 1980 г., в навечерието на Коледа, един самолет, изпълняващ полет от Истанбул за Париж, се разбива над Мон Терибъл в планината Юра. При тежката самолетна катастрофа единственият оцелял е малко бебе – тримесечно момиченце с ярко сини очи… Родителите му са загинали в пламъците на пожара от разбилия се самолет. В самолета обаче са пътували две бебета на една и съща възраст, с дълбоки и запомнящи се сини очи.

Лиз-Роз или Емили е оцелялото бебе?

Две семейства – едното богато, другото съвсем скромно – водят истинска война, за да получат родителските права над чудотворно спасеното дете, което медиите наричат Водното конче. Накрая съдът постановява: оцелялото момиченце е Емили Витрал. Официално загадката е разплетена, но в главата на Емили се борят стотици въпроси. Коя е тя наистина?

18 години по-късно Кредюл Гран-Дюк, частен детектив все още си задава същия въпрос. И стига до така дълго чакания отговор. Но точно в този момент той е убит. След него остава само една стара тетрадка със записките му и братът на Емили – Марк, който е решен да открие истината.

Michel_Bussi-pic

„Без теб“ е шестият роман на Мишел Бюси. Книгата печели редица литературни награди във Франция, продадени са повече от половин милион екземпляра и е преведена в 30 страни. Филмовите права също са откупени.

Мишел Бюси е френски политолог и автор на криминални романи. През януари 2014 г. той заема 8 място в престижната класация на „Фигаро“ за продажби на книги на френски автори.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара