Август вече е тук! Чакаме го цяла година, мечтаем си за дългите горещи дни, безметежното спокойствие и нощите, изпълнени със забавления. Предложенията за партита, интересни събития и занимания на открито валят отвсякъде. И докато се ориентираме в потока от идеи за приятно прекарване, често се случва да пропуснем най-интересните. Затова събрахме няколко горещи идеи за най-хубавия месец в годината, независимо дали разполагате с дълга отпуска, или имате само уикендите на разположение.

ЧитАлнЯ на открито

vivacom2Няма нищо по-приятно от това след края на работния ден да се настаните удобно в парка с любимата си книга, да се любувате на зелените пейзажи и на приятно четиво. А какво ще кажете, ако книгите ви чакат в парка? От началото на месеца заработи ЧитАлнЯ на открито в Градската градина пред Народния театър в София. Тя се захранва с дарени от хората книги и ще ви предложи съвременна литература в разнообразни жанрове. Заемането става срещу издаване на карта, а ако вие самите оставите старите си книги, ще получите право на безплатно заемане за една година! Около самата ЧитАлнЯ има безплатна Wi-Fi зона, осигурена от VIVACOM, така че може лесно да потърсите идеи онлайн какво е модерно да прочетете това лято, както и да разгледате електронния каталог с налични книги. Новата локация, която работи и като културно-информационен център на столицата, ще бъде домакин и на литературни четения, рецитали, представяне на книги, прожекции, дискусии и артистични пърформанси на открито.

Сцена под звездите

Какво е лятото без музика? Както всяка година, и през 2015-а ще можем да се насладим на разнообразни концерти, а най-хубавото е, че повечето от тях са на открито и са безплатни. За 18-а поредна година, от 7 до 13 август ще се проведе Банско джаз фест. Китното планинско градче отново ще привлече едни от най-големите имена в джаз музиката и ще зарадва посетителите с прочувствените изпълнения на Васил Петров & Биг бенд Благоевград, Йълдъз Ибрахимова & Биг бенд „Орлите на джаза”,  Мънго Джери блус бенд,  Джаз Кънекшън & Анжела Ван, The Jazz bones, Кармен Суза, Джем Стейшън и други. Пълната програма на феста може да бъде намерена на www.banskojazzfest.com.

vivacom3

Изкуството и морето

Отвъд познатите от десетилетия насам фестивали като „Аполония“ и „Бургас и морето“, този август ще ни предложи едно ново и нестандартно арт преживяване – RADAR Festival Beyond Music. Той ще се проведе във Варна от 21 до 23 август и съчетава музика, филми, поезия, театър, танци и нови технологии. Всички концерти, аудио-визуални експерименти и спектакли ще се случват на живо на нестандартни места като вътрешния двор на Градската художествена галерия или Обсерваторията на входа на Морската градина, където ще звучи концерт на фона на космически картини. На откритите и закрити сцени на RADAR ще се качат както артисти от световна класа, така и утвърдени български имена. А всеки ентусиаст с творческа нагласа ще може сам да твори изкуство в работилниците за малки и големи.

vivacom1

Като войници на мисия

А любителите на екстремни преживявания и висок адреналин със сигурност не трябва да пропускат преживяването, наречено Legion Run. За втора поредна година вълнуващото приключение, което набира популярност в цял свят, ще се проведе и в България на 29 август, край езерото Панчарево. Като истински легион войници на специална мисия, участниците трябва да преминат петкилометрово трасе с препятствия като кал, огън, вода и бодлива тел. Пълзене, катерене, бягане, скачане са само малка част от изпитанията за духа и тялото, на които ще ви подложи Legion Run. Но екипният дух, забавлението и личната удовлетвореност от собствените възможности си заслужават всяка капка пот, пролята на терена.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара