Елтън Джон, който има две деца, родени от сурогатна майка, прости на дизайнера Доменико Долче за коментарите за изкуственото оплождане. Певецът заяви, че прекратява бойкота на модната марка Dolce & Gabanna.

„Благодаря на Стефано и Доменико за поднесените извинения във връзка с коментарите им за децата, родени чрез извънтелесно оплождане. Ние винаги сме били големи почитатели на работата им и вече, след като проблемът беше ликвидиран, с нетърпение чакаме момента, когато отново ще носим дрехи по техен дизайн. Обичаме Италия“, гласи съвместното изявление на Елтън Джон и партньора му Дейвид Фърниш.

Елтън Джон изригна срещу Долче и Габана заради ин витро зачеването

Elton-John

Преди няколко месеца Доменико Долче заяви в интервю пред италианското сп. „Панорама“, че е против „произвеждането на деца по химически път“, защото това са „изкуствени деца“:  „Матките под наем са като стоки в каталог. След това трябва да обясняваш на детето коя е майка му. Раждането на потомство трябва да е акт на любов. Дори психиатрите не са готови да се противопоставят на последиците от такива експерименти“.

elton-john-oscars-2015

Тези думи на дизайнера възмутиха силно Елтън Джон, който настоя, че и различните имат право да стават родители и нарече възгледите на Доменико Долче архаични като модата му. Той заяви, че повече няма да носи негови тоалети и призова приятелите си също да бойкотират марката „Долче и Габана“. Стефано Габана защити партньора си. След това обаче и двамата дизайнери се извиниха на Елтън Джон.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара