Българската дизайнерка Мариела Скендерова представи марките си за обувки Mangoshee и чанти KIPRA на подиума на EMERGING TRENDS по време на Boston Fashion Week в началото на октомври. Тя е единствената българка, създател на обувки и чанти, поканена да учaства в престижния форум за млади таланти до момента.

Mangoshee&Kipra_1

„За мен беше невероятно предизвикателство и огромна чест да ме поканят и да имам възможността да  представя модели си пред световния моден бранш. Участвах в Emerging Trends, защото смятам, че събития като това показват едно ново отношение към младите дизайнери и спомагат новозараждащите се локални тенденции да станат достъпни и за глобалния пазар.сподели Мариела Скендерова след завръщането си от САЩ. 

BostonFashionWeek_1Специално създадените за повода колекции на Mangoshee и KIPRA, бяха представени под мотото “ForEsthetic” (‚,За естети“), което обединява и английските думи за гора и естетика. Моделите, които дефилираха с вдъхновените от природата обувки и чанти в натурални цветове, излязоха на подиума под звуците на родопски гайди, което допълнително омагьоса публиката.

По време на събитието се изявиха още седем моделиери от САЩ, Унгария, Китай, Тайланд и Австралия, които заедно с Мариела Скендерова показаха пред модния елит в американския град нестандартни си и новаторски модни решения и визии.

BostonFashionWeek_2Emerging Trends e гастролиращa платформа за нововъзникаващи трендове и марки. Тя се провежда всяка година в Ню-Йорк, Бостън и Лондон по време на прословутите седмици на модата. Целта е да се покаже работата на нови обещаващи дизайнери от цял свят пред спонсори, купувачи и медии, свързани с индустрията. По този начин организаторите на събитията предоставят шанс на младите творци да се изявят и срещнат с потенциални партньори и клиенти. От друга страна публиката има възможност не само да проследи тенденциите на водещите наложили се вече дизайнери по време на модните седмици, но и да се докосне до новозараждащите се революционни идеи, които вълнуват независимите автори.  http://www.theemergingtrends.com

Mariela_Skenderova

Мариела Скендерова започва да се занимава с ръчна декорация през 2010 година, след близо 10 годишен опит в рекламния бранш. Тя е съосновател и част от екипа на Манги ателие, където реализира множество проекти свързани с организацията и декорацята на корпоративни и частни събития. В основата на нейното творчество стои способноста й да вижда красотата навсякъде, да трансформира на пръв поглед обикновени и непотребни вещи в произведения на изкуството, придавайки им и нов смисъл.

Mangoshee са вдъхновени от традиционните български гумени галоши. Те  представляват модернизирана вариация на старомодните дворни обувки на нашите баби, но произведени от съвременни италиански PVC и силиконови материали в различни шарени цветове. След специален курс по обущарство в Лондон и едно-годишни експерименти, Мариела успява чрез ръчните си уникални декорации да превърне едновремешните гумени обувки в нестандартни, идейни и привлекателни модни изкушения .www.mangoshee.bg

Mamgoshee&Kipra_2

KIPRA се появява по-късно като продължение на стила Mangoshee. Красивите чанти са логично продължение на необикновените мангоши и се изработват от не по-малко нестандартни материали, включвайки дървени и метални елементи, винтидж бижута, кожа, силикон, винил и други тъкани.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара