Понякога имате желание да сервиране нещо оригинално, но не ви се прекарват дълги часове в кухнята. Но кой е казал, че ефектните и оригинални рецепти са непременно сложни? Предлагаме ви 17 идеи как да направите ефектни печива от най-обикновено тесто и обичайни продукти.

 Розички от тесто

1

Нарежете тънко разточеното тесто на ивици. Добавете плънка по избор (месо, зеленчуци, сирене и яйца или плодове) и го завийте във формата на роза.

Круши в бутер тесто

2

Почистете крушите, разрежете ги наполовина, покрийте ги с бутер тесто и печете.

Печени „Копчета“

3

Тази форма ще постигнете с помощта на капачки от пластмасови бутилки и тънки сламки от сок.

„Звезден“ сладкиш с течен шоколад

4

Ща си ви нужни два кръга тесто. Намажете единия с с течен шоколад, а другия поставете отгоре. Нарежете и увийте краищата, както е показано на снимката.

Пирог с месо „Хризантема“

5

Замесете тесто с мая и го разточете, но не много тънко. Нарежете го на кръгове и върху всеки кръг сложете телешко месо и кашкавал. Сгънете наполовина, след това долепете ръбовете и редете в тавата, както е показано. Изпечете.

Печени „Зайчета“

6

Оформете топчета във формата на балон, с ножица от едната страна изрежете „ушички“, а очите оформете с кибритена клечка.

Ажурно печиво с ябълка

7

Разточете тестото на кръг, нарежете го на парчета с разрези, както на снимката, добавете настъргани ябълки, увийте и печете. Накрая поръсете с пудра захар.

Цветя с мармалад

8

С помощта на формичка изрежете разточено тесто във формата на цветя. Сложете цветчетата във форма за мъфини и напълнете с мармалад или сладко по избор. След като се изпекат, поръсете с пудра захар.

Шоколадови кроасани

9

Залепете два кръга тесто – нормално и замесено с какао или шоколад. Разрежете на триъгълници и навийте като на снимката.

Кекс със сладолед

10

Изсипете тесто за кекс във формички, но само до половината. Отгоре сложете същата форма и печете. Ще получите кексови кошнички, в които може да сложите топка сладолед.

Плетена кошница

11

Ще ви трябва замесено с мая тесто, голяма купа и търпение. Разточете тестото и го нарежете на ивици. Увийте фолио около обърнатата купа и я покрийте със залепени в основата ленти тесто като на снимката. И започнете да плетете кошницата…

Цветя от бутер тесто с конфитюр

12

Нарежете бутер тестото на окръжности. Поставете в центъра синя слива от сладко и свийте както на снимката. Изрежете горната част и залепете. Изпържете в горещо олио. Украсете с конфитюр.

Пирог с рози

13

Разделете тестото на 8 парчета, разточете го и намажете с масло (може да добавите сладко, мед и др.). Завийте на рула. Изрежете крайчетата на рулата, а след това завийте 8 рози. От останалите направете триъгълници като на снимката. Подредете в тава и печете.

Как да печем кренвирши в тесто

14

 Рулца „Мини пица“

15

Мажем тестото с кетчуп или доматен сок, слагаме кашкавал и колбаси, навиваме на руло, режем и печем.

Кекс „Зебра“

16

Разделете тестото на две части, а в едната добавете какао. Излизайте поред от двете теста, както е показано на снимките и бързо след това сложете във фурната.

Ябълков сладкиш на цветя

17

С помощта на белачка за плодове нарежете ябълките на тънки ленти, заедно с кората. Аранжирайте във формата на рози и глазирайте с горещ мармалад или конфитюр, разреден с вода. Печете върху тесто.

Източник: AdMe.ru

15 хитринки в кухнята, които дори майка ви не знае 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара