По традиция сръбски ресторант „Котилото“ откри летния сезон в потъналата в зеленина градина с представяне на нови авторски ястия към менюто.

“Сръбската традиционна кухня е безкраен извор на вкусове и вдъхновение! Държим на автентичността и зареждаме продукти от Сърбия, често директно от градините на малки производители“, споделят Йонко и Далибор, собственици на легендарния сръбски ресторант.

Котилото

Това е и една от причините ястията в Котилото да поддържат ниво, без да променят качеството си в годините. Можем спокойно да твърдим, че ястията в Котилото ни карат да се чувстваме щастливи, защото имат вкуса на домашно приготвената храна и ни дават усещане за ситост и удоволствие. Това е така наречената „comfort food“, която неизменно ни пренася в детството.

„Създали сме традиция и два пъти в годината предлагаме на гостите „Лятно“ и „Зимно“ сезонно меню, в което включваме най-любимите и поръчвани ястия от предходни години.

Обогатяваме менюто винаги и с няколко нови ястия по стари рецепти, които често доразвивам, вдъхновен от разнообразието на сръбската национална кухня.“, казва Далибор Маринкович – Даци.

Котилото

В новото лятно меню ще откриете новите авторски ястия – Черногорски намаз, Печен патладжан с павлак и печена чушка по Бунибродски, Люти чушки из Залужнье, Пилетиня в було, Вучианска колбасица, Телешки дроб в було на скара.

Котилото

Даци е убеден, че прекрасните аромати и вкусове на ястията, които приготвя се дължат на спецификата на продуктите и подправките, отглеждани и произведени точно в Сърбия, а не на други места по света. Това е и тайната на автентичността на вкусотиите, които той приготвя с много любов.

Йонко и Даци пътуват често до западната ни съседка и лично избират продукти, с които да зареждат ресторанта.
Скъп гост на събитието беше Ники Кънчев, който създаде една прекрасна весела атмосфера докато помагаше на Даци зад скарата, на която бяха изкусително наредени различни видове меса и пресни зеленчуци.

Котилото Ники Кънчев

Предстои ни едно страхотно лято, в което можем да избягаме от ежедневието и да се потопим в спокойствието и свежестта на зеленината в „Котилото“. Всичко това допълнено от новото Лятно меню, което по традиция е съставено от авторски ястия на Майстор Даци. Очакваме ви, бъдете наши скъпи гости!

Акцентите в лятното меню

“Сръбската традиционна кухня е безкраен извор на вкусове и вдъхновение! Държим на автентичността и зареждаме продукти от Сърбия, често директно от градините на малки производители“
Йонко и Даци

Котилото

САЛАТИ

1. Зелева бърканица

2. Зелени печени чушки с овче сирене

3. Черногорски намаз – домати, сирене, зехтин, чесън, риган. Свеж полъх от Черна Гора, глътка вкусна свежест с очарованието на морска шир и щура ваканция! НОВО!

4. Печен патладжан с павлак и печена чушка по Бунибродски –– където и да обикаляте из Сърбия, по-вкусен патладжан по рецепта на селцето Буниброд, до Лесковац, няма да откриете. Пръстите ще си оближете!

5. Лесковачка селска салата

6. Каймак намаз с билки

Котилото

ОСНОВНИ

1. Поховане паприке

2. Люти чушки из Залужнье – панирани люти чушки с кисело мляко, копър и чесън. И пак там! Ех, този Лесковац и китните селца около него! И нашите чушчици са от там, директно от селските градинки, защото нека е сръбско, по вкус и по традиция!

3. Пържени кебабчета с лук, гъби и кисели краставички

4. Вучианска колбасица – люта! Град Вучие – на юг и на 17км от  Лесковац, е как да не го уважим това градче с традиционната рецепта за сочна колбасица! Ядеш и плачеш, ама….да не е от лютото, или просто от умиление към неземния вкус?

5. Телешки дроб в було – тук няма какво да се чудим, вкусотия до небето! Сочно телешко дробче, напиперено и овкусено по сръбски тертип, грижливо сме го увили в було и безмилостно сме го хвърлили върху жежката сръбска скара. Цвърчи и пее химна на божествения вкус! Лекичко…с ледена биричка!

6. Свинско бонфиле в билки

7. Пилетиня в було – пълнено пилешко филе, с кашкавал, бекон и домат в було. Голяма порция за тези, които си хапват с апетит, сочно и крехко!

Котилото

ДЕСЕРТ

Млечна баница с ванилов сладолед

Facebook Twitter Google+

0 Коментара