Д-р Наталия Боянова е един от най-известните дерматолози в България с впечатляваща клинична практика в болници и собствена естетична практика. От 1989 до 2002 е лекар-ординатор  и началник- отделение в Областен диспансер за кожни и венерически заболявания – Шумен.  От 2002 г. до  2015 г. е началник-отделение в Клиниката по дерматология и венерология към ВМА – София. От 2015 г. започва самостоятелна дерматологична практика.

Д-р Боянова участва във всички водещи конгреси по дерматология по света. Тя консултира и лекува в областта на общата  и детската дерматология,  алергодерматология, микология, съдови дерматози, онкодерматология,  премахване на малки доброкачествени образувания, естетични корекции с филъри и ботокс, химически пилинги, мезотерапия. Фейсбук страница.

Д-р Боянова, кое е най-новото в естетичната дерматология, което си заслужава да знаем?

Наскоро лидерът в естетичната медицина Allergan представи най-новия си продукт – хибридния филър HArmonyCA, на впечатляващо събитие, за което в София специално от Бразилия присъства един от най-популярните лидери в сферата на естетичната медицина д-р Андре Браз.

Той демонстрира иновативния продукт пред водещите естетични специалисти в България – техниките за инжектиране и разказа подробно защо HArmonyCA е процедурата, за която всички ще говорят до края на годината. Страната ни е една от първите в света, където HArmonyCA се лансира и определено има повод за огромно вълнение.

Кое прави този филър различен и специален?

Да се каже, че HArmonyCA идва от бъдещето не е преувеличено! Този иновативен хибриден филър с двоен ефект обуславя изцяло нова категория в естетичната индустрия и гарантира изключителни и натурални резултати за пациентите. HArmonyCA е липсващото парче от пъзела за съвършено портфолио, с което естетичните дерматолози вече могат да постигат перфектният баланс и хармония в лицата на своите пациенти.

Самият филър е безупречен баланс между хиалуронова киселина за мигновен лифтинг ефект и калциев хидроксиапатит за дълготраен лифтинг. Благодарение на добре познатата и доказано ефективна хиалуронова киселина, лифтинг ефектът се наблюдава веднага след процедурата, докато калциевият хидроксиапатит – съставка, която се използва успешно и ефективно в естетиката през последните повече от 10 години – действа дълбоко в дермата, за да стимулира синтеза на собствен колаген и по този начин лифтинг ефектът да продължава до 19 месеца.

Благодарение на този изключителен и по-холистичен подход, с HArmonyCA лицето може да се лифтира, а отпускането да се коригира, без създаване на допълнителни обеми. Месец след месец хибридният филър действа, за да подобри плътността на кожата и с времето тя изглежда все по-стегната и еластичността й се подобрява.

Как точно действат тези две съставки заедно?

Частиците хиалуронова киселина действат дълбоко в кожата, и осигуряват незабавен лифтинг ефект. Освен това, частиците калциев хидроксиапатит стимулират производството на колаген от организма и образуването на нови колагенови влакна. Тъй като гелът бавно изчезва с течение на времето, на негово място се изгражда здрава и плътна колагенова мрежа за постепенен, дълготраен лифтинг.

Какви зони на лицето могат да се подмладяват с HArmonyCa?

Филърът се инжектира в определени области на лицето, без зоната около очите, без устните или областта около устните. Той съдържа лидокаин, анестетик за намаляване на болката, която може да изпитате по време на терапията.

Какви са предимствата му пред биостимулаторите и другите филъри за лице?

Биостимулаторите и филърите за лице с хиалуронова киселина действат различно и може да не дадат същите резултати. HArmonyCa комбинира калциев хидроксиапатит с хиалуронова киселина, осигурявайки потенциалните ползи и от двете в една процедура. А именно – незабавен лифтинг от хиалуроновата киселина и дълготрайно производство на колаген от калциевия хидроксиапатит в една спринцовка.

Трябва ли да се прави нещо специално преди и след процедурата?

Трябва да се избягват всякакви упражнения или дейности с висока интензивност, излагане на слънчева светлина, солариум или екстремни метеорологични условия за 24 часа. Може да се поставят лед или студени компреси върху инжектираните зони за 24 часа – както при повечето инжекционни процедури може да има зачервяване, отток и дразнене. Ако се усетят уплътнения, трябва да се масажират третираните зони.

Колко дълго продължават резултатите?

Проучване на пациенти, инжектирани с HArmonyCa, установи, че повечето са много доволни от лечението си (средна оценка 4.1 от 5) 19 месеца след инжектирането.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара