През 2022-ра скучните кухни остават в миналото, а смелите цветови решения са на гребена на вълната в интериорния дизайн. Не се страхувайте да експериментирате с различни тонове в кухненските шкафове, уреди, декорация, а дори и в стените, пода и тавана. Замислете се над това кои цветове най-пълно подхождат на вашето жизнено пространство, тъй като според анализатори кухнята е сърцето на дома.

Шкафовете за кухня в два цвята са тенденция, която набира скорост в интериорния дизайн. Контрастните нюанси, подбрани в хармония и с вкус несъмнено ще предизвикат възхищението на всички членове на семейството и гостите във вашия дом.

Двуцветните шкафове в кухнята ще внесат оригинален акцент в обзавеждането

Цветовете имат магическата сила да преобразят всяка стая. Те имат решаваща роля при разработването на интериорната концепция. Цветните шкафове показват колко различно могат да изглеждат кухните, когато не са в неутрални тонове. Подходящи са както за съвременен, така и за  традиционен дизайн на интериора. Благодарение на цветовете дори и евтините кухненски шкафове правят мястото за готвене и хранене свежо и ободряващо.

Всички нюанси на зеленото са подходящи за кухнята като кътче, където се приготвя прясна и здравословна храна. То създава усещане за пречистване, напомня ни за духовната сила и енергия, които притежаваме. Сред най-актуалните тенденции през 2022-ра е цветът на авокадото. Неговото дълбоко зелено подсилва усещането за уют и защитеност, което вашият дом носи. Плюс за нюансът на авокадото е, че се съчетава добре с почти всички цветове и може да бъде уместно освежено с бяло, абанос, прасковено или други ярки акценти.

Жълтото също е подходящ цвят за кухненските шкафове. С подобен избор ще направим дните си по-слънчеви и ще засилим усещането за щастие, уют и добро настроение. Жълтите багри енергизират и вдъхновяват, а всеизвестен факт е, че жълтото възбужда апетита, което го прави идеален избор за интериора на нашата кухня.

Класическото съчетание между бяло и синьо също е често използвано, когато се подготвя цветова концепция за долните шкафове за кухня и горните шкафове за кухня. Тези средиземноморски нюанси имат магическата сила мигновено да ни отведат на морския бряг. Внасяйки ги в нашата кухня си осигуряваме целогодишно настроение за почивка с полъх на бриз.

Синьо-сивото и ментовото приканват към спокойствие и релакс. В съвременното динамично ежедневие тези нюанси стават все по предпочитани в интериора на домовете, тъй като ги превръщат в истински уелнес оазис. Опушеното синьо-зелено също е любим цвят на много дизайнери, тъй като е достатъчно неутрален и се съчетава добре с акценти в различни нюанси – камила, ръжда, наситено морско, прасковено, бледа дървесина, а също бял дъб и бреза. В последните години се наблюдава засилен интерес към по-дълбоките и наситени цветове.

Паралелно се развива тенденцията на топлите и земни тонове, които изместват хладните нюанси в нашите домове. Шоколадово кафяво, винено, маслено зелено и охра завладяват интериора и носят много уют.

Черно-белите кухни не губят своята популярност и през 2022-ра. Дизайнери отбелязват, че тази комбинация ще остане вечна, тъй като предизвиква незабавна емоционална реакция. Предимство на черно-белите шкафове в кухнята е, че със своята елегантност и универсалност осигуряват лесен преход към цялостния интериор на жилището.

Предвидете осветеността и размера на вашата кухня, когато мислите за двуцветни кухненски шкафове

Балансът и осветлението във вашата кухненска зона са важни фактори, когато подбирате най-точните цветове за интериора. Ако светлината е минимална, е добре да се спрете на кухненски шкафове в по-светли нюанси. За да отворите пространството, да го направите по-приветливо и лъчезарно, заложете на по-ярък и весел цвят. Светлите, слънчевите нюанси са добро решение също ако помещението, предвидено за кухня е твърде малко. Двуцветните кухненски шкафове са отличен начин да направите ограниченото пространство визуално по-голямо. Изберете тъмни цветове за долните шкафове за кухня и светли за горните шкафове за кухня и това ще създаде усещане за простор.

Цветните шкафове за кухня са удачен начин да внесете повече емоция и личен характер в помещението. Спрете се на нюансите, които най-пълноценно отговарят на естетическите ви търсения и които ще ви помогне да се чувствате уютно във вашата кухня.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара