Защо да помагаме на галдуващите деца от бедни държави, като можем да похарчим половин милион долара за кутия с шоколадови бонбони или златен мобилен телефон? Вижте класация на 11-те най-скъпи и напълно безсмислени вещи.

Expensive-Box-of-Sweets-3

1. Тази кутия шоколадови бонбони Le Chocolate включва подбрани шоколадови шедьоври от цял свят. Тя представлява същевременно и истинско бижу от брилиянти и сапфири на Simons Jewelers company. Цената на бонбониерата е милион и половина долара.

Diamond-Crypto-Smartphone-3

2. Този Diamond Crypto смарт телефон на дизайнера Peter Aloisson е направен от платина и розово злато и покрит с 80 брилянта. Телефонът струва 1,3 милиона долара.

Hello-Kitty-Most-Expensive-Useless-Things-3

3. Тази платинена кукличка на известния анимационен герой Hello Kitty e украсена с брилянтни, сапфири, аметисти, рубини и топаз. Продадена е в Токио за крупната сума от 163 000 долара.

Most-Expensive-Pizza-3

4. Най-скъпата пица в света е продадена в пицарията Nino’s Bellissima в Ню Йорк. Съдържа риба, четири вида хайвер, опашка от атлантически омар. Едно парче от нея е струвало 125 долара.

Ginza-Tanaka-Handbag-1-1

5. Дизайнерската марка Ginza Tanaka е направила тази дамска чанта за модно шоу в Токио. Изработена е от платина и е декорирана с 2182 брилянта, общо 208 карата. Цената й е 1 630 000 долара.

Worlds-Most-Expensive-Tequila-1

6. Най-скъпата текила в света е продадена на частен колекционер от Мексико сити. Тя е в платинено-златна бутилка и струва 225 000 долара. Текилата е от чист 100-процентов сок от агаве, престоял 6 години. Покупката е регистрирана от „Гинес“ като най-скъпата бутилка алкохол в света.

Expensive-Cricket-Ball-1.jpg-g-1

7. Тази топка за крикет, декорирана с диаманти, е била наградата за победителя в Световната купа по крикет през 2007 г. Цената й е 68 500 долара.

Most-Expensive-TV-1.jpg-h-1

8. Какво може да направи човек със 130 000 долара? Да си купи телевизора LCD TV Yalos с диаманти.

Most-Expensive-Tea-Bag-2.jpg-h-2

9. Бижутерийната компания Boodles направи тази торбичка за чай за 75-ата годишнина на фирмата за чай PG Tips. Торбичката е направена на ръка и е покрита с 280 диаманта, което обяснява цената й от 14 000 долара.

Most-Expensive-Toy-1.jpg-j-1

10. Бижуретийната компания Ginza Tanaka и Bandai Co, които правят играчки, представят най-скъпата играчка-робот в света – Гандам. Гандам е герой в най-популярния анимационен сериал в Япония. Фигурката, която е с тегло 1400 грама, а направена от чиста платина и струва 41 468 долара.

Most-Expensive-Parking-Spot-1.jpg-h-1

11. Най-скъпото парко място в света се намира, разбира се, в Манхатън. Там някои хора инвестират в парко-места, дори и да не притежават кола, за да го дават под наем. И така, подгответе четвърт милион долара и това каре от 5 на 2,5 метра е ваше.

Източник: http://dorogists.com/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара