Любовните истории на екрана и в романтичните романи ни карат да мислим от малки, че любовта на мъжа се проявява в тонове цветя и подаръци. Според психолозите обаче има 8 признака, които показват, че един мъж истински обича. Те са далече по-автентични доказателства за любов от празните обещания.

Той слуша повече вас, отколкото приказва сам

Повечето мъже обичат да разказват за постиженията си, но не и влюбеният мъж. Той слуша и разпитва любимата си за нея, нейните проблеми и успехи. Защото искрената любов предполага искрен интерес и загриженост към другия.

Грижи се за семейството и приятелите ви

Мъжът, който ви обича, ще приеме семейството и приятелите ви като свои, защото те са част от вашия свят. Дори и да не ги харесва особено, никога няма да попречи на вашето общуване с тях и винаги ще се притече на помощ, ако се наложи.

Никога не ви изключва от разговора

Вероятно сте наблюдавали двойки, при които мъжът игнорира жена си и води разговора с останалите сам. Това влюбеният няма да направи. Той възприема любимата като равностоен събеседник и винаги е готов да потърси мнението й, вместо да я унизи.

Той се гордее с вашите успехи

Ако мъжът до вас наистина ви обича, той ще се радва, гордее и хвали с вашите успехи пред другите хора. И никога няма да ги възприеме като заплаха за неговото собствено его.

Редовно ви благодари

Когато е до влюбен мъж, всяка жена се чувства специална, защото той не пропуска да забележи нейтите жестове и таланти и винаги й благодари за тях. Дори след години брак мъжът, който обича, не възприема жена си и нейните грижи като даденост.

Той е готов да отстъпи

В любовта компромисите са важни, а понякога се изисква и истинска жертва. Мъжът, който обича, сам прави първата крачка назад, без да е нужно да спори и да натяква.

Уважава мнението ви

Дори когато мъжът не е съгласен с вас, той може да уважава мнението ви и да го приеме. Това не е признак на слабост, а на любов.

Вие сте неговият приоритет

Влюбеният мъж винаги ще направи избор във ваша полза. И не само защото му е приятно да прекарва времето си с вас, но и защото ви смята за част от своето бъдеще. Любимата жена в съзнанието му е негово продължение и той поставя интересите й наравно със своите.

Източник: Adme.ru

Facebook Twitter Google+

0 Коментара