Кой тип си ти: пясъчен часовник, триъгълник, круша или правоъгълник? Зад тези символи се крият типът фигура, характерът и съответно стилът на обличане и бижутата, които ти подхождат. Авторите на „фигурната теория“ Бел Хислоп и Джейн Оукли са я доказали чрез тестване на хиляди жени. Сега е наш ред.

Круша

Рамене и торс – видимо по тесни от бедрата, тънка шия, неголям бюст означават, че вие сте круша. Точно както Мерил Стрийп.

При този фигурален тип рядко пълнеят лицето и раменете. Гърбът и шията остават грациозни, независимо от ръста и теглото. Крушата винаги съхранява талия, която си струва да се подчертава. Главният принцип в стила на обличане е да се обрисуват очертанията на фигурата. Саката и блузите трябва да бъдат вталени. За предпочитане са меките тъкани – коприна, фина вълна, лен.

При бижутата трябва да преобладават плавните форми, извивките. Верижките трябва да са с кръгли, а не правоъгълни звена. На нежните рамене и шия подхождат нанизис малки перли или колие с висулки под формата на монети. На Крушата отиват още брошки с вълнисти очертания, украшения във формата на цветя, листа, крила, полумесец. Часовниците също е добре да бъдат кръгли или овални, не прекалено големи или тежки, на тънка каишка.

Пясъчен часовник

В тази фигура всичко е хармонично и дори най-придирчивите погледи не биха открили разлика между широчината на раменете и бедрата. А талията е ясно очертана. Доволни ли сте? Вие сте Пясъчен часовник. Радвайте се и се наслаждавайте на родството с най-красивите жени, като Мерилин Монро.

На жените от този тип подхождат почти всички стилове. Дори да напълнеят, те пак могат да си позволят волности. Ако не искате да привличате внимание с пищните си бедра, сложете сако или блузка с прав силует от мека тъкан и пола с колан. Коланът е вашият задължителен аксесоар. Кръглиите якички и шалчетата от шифон са детайли, на които смео може да залагате. Избирайте обувки със закръглени, а не остри носове и малка чантичка вместо голяма квадратна торба.

Блясъкът и женствеността ви отиват най-много. Не се срамувайте да признаете: „Като сврака съм, обичам всичко, което блести!“ Но залагайте предимно на ефирността: копринени ленти вместо тежки вериги, колие от перли вместо огърлица от естествени камъни.

Правоъгълник

Бедрата и манете са с почти една и съща широчина, но талията видимо не е очертана. Не се разстройвайте, такъв тип фигура са притежавали много магнетични и красиви жени, като например принцеса Даяна.

Основният принцип на вашия стил е леко да повтаря силуета на фигурата. Полите и панталоните трябва да продължават природната геометрична линия. Саката трябва да са без извити ревери и краища. Докато е млад, Правоъгълникът не пълнее, но по-късно прибавянето на килограми ясно му личи. Напълнелият Правоъгълник ще се чувства добре в изделия от меки тъкани, в широки поли без набор и в сака с права кройка. Даже и да се чувствате неуютно в тесни дрехи, струва си да опитате права пола или панталон с тесни крачоли в съчетание с по-свободна блуза или дълъг жакет с права кройка.

Естествено, най-подходящи са геометричните форми: квадратни, триъгълни или правоъгълни обеци. Гривните е добре даса от плоски или преплетени елементи. На представителките на този тип най-отиват строгите, сдържани, лаконични украшения. Изобилието от малки детайли, пух и пера са противопоказни за тях.

Триъгълник

Рамене, малко по-широки от бедрата. Ако няколко килограма в повече винаги се трупат в областта на гъридте и раменете, значи вие сте триъгълник. И Стефани Монакска, и Миа Фароу също.

Независимо от габаритите на фигурата главен геометричен елемент на стила на обличане трябва да бъде ъгълът – само така винаги ще изглеждате стройни и привлекателни. Особено подходящи са вталените сака, жакети и рокли с прави рамене. Повечето представителки на този тип имат дълги, изящни крака, затова смело може да носите къси поли и тесни джинси. Полите с набор обаче не са за вас, с тяях ще изглеждате грубовати и тромави.

Всички детайли на дрехите и аксесоарите: ревери, краища на сакото, обувки, чанти и дори илиците трябва да се подчиняват на правилото на ъгъла. Плавните извивки са недопустими – дълбокото, кръгло деколте може да ви изглежда съблазнително, но не е за вас, защото само ще увеличи визуално размера на раменете.

Най-подходящи за Триъгълника са бижутата с ъглови форми. Колие от метални пластини, декоративен кръст, огърлица от остри дървени елементи, скъпоценен камък на верижка във формата на йероглиф или мистичен знак – всичко това е за вас. Както и големите, масивни пръстени, особено ако са с неправилна, авангардна форма.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара