„Мама те очаква“ са 100 карти, създадени да служат като насоки на бременната жена. Те имат за цел да повишат нивото на информираност за бременността, за храненето и физическата активност в този период; да дадат възможност на жената да записва и съхранява спомени, да изпълнява задачи и „предизвикателства“ и да подхранват любопитството ѝ.

И не на последно място – картите са уникални за всяка бъдеща майка, защото чрез дописването им се превръщат в една лична история, към която един ден жената може да се върне, да препрочете, да сподели и да преживее отново.  Автори са Кристияна Стойчева и Мирела Великова от Mama Dance Studio.

Кутията съдържа:

  • 40 карти с информация за всяка гестационна седмица

Съдържат информация за развитието на бебето, за състоянието на майката и за често срещаните симптоми, както и място за записване на важна информация за конкретната седмица.

  • 20 карти със съвети за физическата активност в периода на бременността

Дават информация на жената какво се случва в нейното тяло от една по-различна гледна точка – как влияе хормонът релаксин на ставните връзки, по какъв начин се променя тазът ѝ, защо кардио упражненията представляват по-голяма трудност и пр. Дават се примери и идеи за упражнения, които са безопасни в периода на бременността.

  • 20 карти с нутриционни съвети

Те съдържат важна и научно обоснована информация относно конкретни хранителни вещества, необходими в дневното хранене на бъдещата майка; храни, които трябва да се избягват; влияние на различни нутриенти; хидратация на организма; витамини и пр.

  • 9 карти, на които да залепиш снимка на твоето коремче

На тези карти основното място е празно, за да може да бъде поставена снимка, има място за отбелязване на обиколката на коремчето (в сантиметри), а на гърба има 3-4 кратки въпроса, които помагат на жената да проследи как се променят усещанията ѝ и предпочитанията ѝ в различните периоди на бременността.

  • 6 карти със забавни предизвикателства

Те включват кратка любопитна информация от типа „Знаете ли че…?“, последвана от задача, отправена към майката.

  • 5 карти за всеки треместър, началото и очаквания ден в края на бременността

Служат като основни разделителни карти с красив дизайн и кратка информация какво предстои.

Mama Dance Studio e първото танцово студио за бременни и майки в София, лицензиран представител на програмата Dancing Thru Pregnancy®, Inc., създадена през 1979 г. от Анн Колин в университета Йейл.

Кристияна Стойчева е автор, основател на Mama Dance Studio и сертифициран преподавател по програмата DTP®, Inc. Мирела Великова е автор, член на Британското психологическо дружество (BPS) и сертифициран нутриционист (ANutr) към Британската Асоциация за Хранене (AFN).

Дизайнът е на Kontur Creative.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара