„Изповедта на Борджиите“ от Алиса Паломбо е исторически роман, който връща читателите в Ренесансова Италия и по-конкретно в периода на възход на една от най-могъщите фамилии – тази на Борджиите. Преплитайки реални факти с художествен сюжет, авторката разказва завладяваща история за завист, интриги и отмъщение, за страстта като човешка слабост и за любовта като религия, която хората с чисти сърца изповядват.

Власт, богатство, влияние – амбициите на Родриго Борджия да превърне Борджиите в най-известната и могъща фамилия са известни отпреди светът да го приветства като папа Александър VI. С подходящите съюзници, разположени на правилните позиции, той знае, че планът му ще успее. Чезаре Борджия мечтае за

славни битки и сражения,

в които да докаже качествата си на отличен стратег и пълководец. Да посвети живота си на Римокатолическата църква е равносилно на присъда, която го обрича на изгнание – завинаги да носи тежките окови на религиозните догми. Но никой не смее да оспорва думата на баща му. Затова, когато му отреждат ролята на кардинал, Чезаре мълчаливо потъва в сенките на Ватикана.

Именно там среща за пръв път Магдалена Морети – бедна жена, чиято красота и непорочност не остават незабелязани. Тя също е запленена от огъня в очите на младия кардинал и копнее да види светлината, скрита под мрачното му изражение. Силното привличане помежду им неизбежно ги тласка

в капана на сладострастието и похотта.

Веднъж озовала се в прегръдките на младия Борджия, Магдалена се превръща в поредната жертва на болните амбиции на фамилията и скоро разбира, че в техния свят алчността, омразата и завистта са над благородството и любовта. И когато маските паднат, единственият съдник на греховете ще бъде съвестта.

За автора

Алиса Паломбо е автор на няколко исторически романа, сред които „Цигуларят от Венеция“ и „Най-красивата жена във Флоренция“. Освен литературата другата ѝ страст е музиката. Обича да пътува и споделя, че така намира вдъхновение за следващата си книга. „Изповедта на Борджиите“ е най-новият ѝ роман на български.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара