Ето, че наближава моментът, в който ще осъществите една от най-големите си мечти – да станете родители. Понякога това се случва лесно и непланирано, друг път изисква повече усилия. Но едно е сигурно – резултатът е това, за което си заслужава да живеем.

С настъпването на термина идва и моментът, в който се притесняваме дали всичко за посрещането на най-чакания член на семейството е готово.

Кое е най-важно и кое може да почака

От видовете биберони и шишенца до креватчето за спане. Вариантите са толкова много, колкото и личните предпочитания на родителите. Една от големите и важни покупки, на които ще трябва да обърнете особено внимание е бебешката количка. Тя е по-мащабно вложение, което не можете да замените лесно, като купуването на нов биберон. По тази причина трябва да обмислите внимателно всички варианти, за да не сбъркате в избора.

Колко пари да отделим

Ако финансите не ви притесняват може да заложите на няколко различни колички. Първо – да си набавите такава, специално за новородено, която ще осигури оптимална позиция на бебешкото телце. С израстването му може да преминете към вариант за сядане, който съответно се трансформира според текущите нужди.

За зимата ще ви трябва по – топъл и затворен вариант. От голяма полза би било, ако е включено и покривало, с което да осигурите максимален комфорт и топлина за бебето.

Аксесоарите, като дъждобран, чанта за багаж и сенник ще бъдат големи помощници на мама в съответните метеорологични условия.

Има фирми, които са помислили за всички условия и варианти, и предлагат изключително функционални колички, променящи се с възрастта и нуждите на бебето. Но, ако ви се иска да поглезите себе си и детето, може да ги сменяте според текущите желания.

Домашни глезотии

У дома кошарката трябва да е не по – малко функционална и удобна. Съобразете матрака според сезона. За топлите месеци е нужна лека и въздухопропусклива повърхност. За зимата – топла плътност.

Не винаги цената играе водеща роля, но понякога не може да се направи компромис с това. Няма как в най-евтините варианти да са вложени висококачествени материали. Колкото по-добра е изработката, толкова по-дълго и безпроблемно ще ви служат вещите. Има неща, които не се купуват за ден и трябва да бъдат премислени внимателно. За предпочитане е по-голямо вложение и по-лесно майчинство след това. Всичко оказва своето влияние в ежедневното отглеждане на малкото човече. Достатъчно много ще бъдат задачите и въпросите, с които ще трябва да се справяте. Не е нужно да се затормозявате и с вещи, които няма да ви служат вярно продължително време.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара