Повече от 800 ученици от I до XII клас ще прекарат три седмици от лятото си в развиване на полезни умения, подготовка за новата учебна година, участие в интересни занимания и нови запознанства с връстници. Това ще се се случи по време на деветата безплатна Лятна академия за успех и забавления на „Заедно в час“.

Официалното откриване на лятното училище е в понеделник, 29.07, от 11:30 ч. паралелно в двете училища домакини на Академията – 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин” в кв. Люлин и 125 СУ “Боян Пенев” в кв. Младост.

Лятната академия на “Заедно в час” се организира за девета поредна година и цели да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата лятна ваканция. Академията е и практическата част от интензивното предварително обучение на новите участници от програмата на “Заедно в час”, които от септември 2019 г. ще преподават в училища в 11 региона на страната.

Преподавателите в академията са професионалисти с разнообразен опит и ще преподават различни учебни дисциплини. Всички те са обучени по специална обучителна програма на „Заедно в час“, която стъпва върху международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. Учителите водят редовни учебни часове, които са подготвили специално за учениците на академията, според техните нужди и интереси. Те работят също с екип от опитни специалисти, които наблюдават часовете, дават обратна връзка и насоки как учителите могат да подобрят работата си в класната стая.

За поредна година Академията се провежда напълно безплатно за учениците с подкрепата на фондация “Америка за България”, минерални води “Банкя”, Dundee Precious Metals, “Титан” Златна Панега, Международния клуб на жените – София, „Брейктайм“, Lidl и други индивидуални дарители и съмишленици на “Заедно в час”. Инициативата подкрепят и редица НПО партньори, сред които “Каритас България” и фондация “Здраве и социално развитие”.

“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да получи достъп до качествено образование. Организацията открива, обучава и развива уменията на способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които имат желание да работят за подобряване на образованието в страната. Те стават учители за период от две години в български училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната. След това участниците в програмата на “Заедно в час” продължават професионалното си развитие в различни области, като остават дългосрочно ангажирани с каузата качествено образование за всяко дете в България. До момента повече от 300 души са преминали през програмата за професионално и лидерско развитие на „Заедно в час“.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара