Когато предстои важно събитие, на което родителите трябва да изберат сред многото официални детски рокли, които се предлагат на пазара, някои от тях изпитват затруднение, поради непознание на общоприетите етикети и съмнение дали дрешката ще се хареса на момиченцето им.

Дрескод за кръщене

Първото тайнство е важна част за всяко дете и неговите родители. Това е ритуал, който посвещава детето в християнството и той не може да бъде повторен.

Такива щастливи моменти се помнят цял живот и остават запечатани в снимки. Затова родителите държат тяхното съкровище да бъде подходящо облечено в хубава детска рокля за случая.

Кръщенето е един щастлив повод и затова е изключително важно роклята на детето да е правилно подбрана.

Препоръчително е дрешката да е бяла. Много е важно да не е претрупана с мотиви, които да отклоняват вниманието по време на ритуала на Светото тайнство.

Детските рокли са изключително лесни за обличане и събличане, което ще е в помощ на кръстницата когато се стигне до момента на потапянето във водата.

Дрскод за сватба

Сватбите винаги са били вълнуващо изживяване не само за младоженците, но и за техните гости.

Ако няма предварително зададена тема за сватбения ден е препоръчително да се следва създалата се традиция и да се избере официална детска рокля спрямо нея.

Шаферка

За една млада шаферка е изключително важно роклята да е красива и удобна, особено за церемониалната част на събитието.

Освен че не трябва да е прекалено дълга, цветът и мотивите трябва да бъдат добре съчетани с концепцията на сватбата. Затова е важна консултация със сватбената агенция или най-добре с невестата, когато се избира рокля за младата шаферка. Да не забравяме, че в този ден булката е най-важна.

Гост

Ако няма предварително зададена тема за сватбения ден, трябва да бъде следван традиционно приетият дрескод, който важи и за големите.

Важно е да се обърне внимание в коя част на деня ще се състои сватбата.

Стандартно следобедните церемонии са по-небрежни, което означава че детето може да облече нещо по-изчистено като рокля без тюл и дантели. Тази година са изключително популярни за такъв повод детските рокли с флорален акцент, с точки и карираните.

Ако сватбата се състои вечер, събитието е по-официално. Тогава е прието роклята на детето да е по-изискана. Тенденциите са облеклото на младата дама да е с тюл и украсено с дантела или перли.

С какво друго да се съобразим?

Когато се избира детска рокля за щастливи поводи, като изброените по-горе, е важно един родител да се съобрази освен с общоприетия дрескод за такива събития и с някои базови неща, които могат да бъдат лесно пренебрегнати в търсенето на най-подходящата дрешка.

Удобството на детето

Въпреки че роклята най-вероятно няма да бъде ползвана повече от веднъж, комфорта на детето трябва да бъде приоритет при избора на облекло.

Родителите трябва да се съобразят роклята да не е прекалено малка и да не стяга на детето.

Метерологични условия

Хубаво е когато един родител купува официална рокля за своята принцеса, да се съобрази със сезона и времето.

Ако събитието се състои през топлите месеци на годината се препоръчва облеклото да е без ръкави или с къси. Така ще се осигури прохлада на тялото, а малкото съкровище ще може да се движи по-свободно.

Когато мероприятието се провежда в по-хладен сезон е най-добре роклята да бъде с дълъг ръкав. Това ще предпази детето от изстудяване, а тя ще може да се забавлява без да носи нещо което ще скрие тоалета ѝ.

В заключение, магазините за бебешки и детски дрехи предлагат богато разнообразие за млади дами, на които предстои да посетят или да участват във вълнуващи събития. Добър пример за такъв е Carnivalkids.com, които разполагат със сайт, на който лесно може да се намери идеалната официална детска рокля с помощта на филтър за възрастта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара