Лили Иванова завещава цялото си наследство си на  специално създадена фондация „Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и да повиши тяхното ниво, съобщават от екипа й.

Фондацията ще управлява имуществото на Лили Иванова след смъртта ѝ. От екипа на Лили Иванова казват, че тя винаги е казвала, че принадлежи на публиката си и от много време обмисля как да съхрани творчеството си. Затова и Фондация „Лили Иванова“ ще има и тази дейност – запазване на огромното творчествто на най-голямата поп звезда на България за всички времена. „Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията. В задълженията ѝ влиза – опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др“, казват от екипа й.

В идеята на проекта е заложено и организирането на всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби, както и изготвянето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като велик творец, превърнал се в икона.

Освен разработването и реализирането на собствени проекти, фондацията ще участва и в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара