Светлозар Дончев се бори вече четири години за живота си и на няколко пъти успява да спаси от ампутация на ръцете и краката си. Той е самотен баща на две деца и е сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger’s Disease). В края на миналата година след рязко влошаване на състоянието на Светлозар и най-вече за да спасят двата му краката лекарите правят ампутация на няколко от пръстите на краката му. Само преди дни състоянието на самотния баща отново рязко се влошава и се наложило лекарите да ампутират два от пръстите на лявата му ръка, за да спасят от ампутация цялата му ръка.

„В последните дни много се влошиха нещата и съм изключително благодарен на всички хора с добри сърца, които в един от най-тежките моменти в живота ми дариха средства, чрез които успях да направя спешна операция и да спася ръката си от ампутация.

Мечтая един ден отново да съм здрав,

да мога да работя и сам да се грижа за двете си деца. Тогава ще мога да върна направеното добро на всеки един човек, който ми е помогнал да оцелея през всички тези трудни за мен и семейството ми години“, казва през сълзи тежко болния самотен баща.

Той поясни, че лечението, медикаментите и операциите му не се поемат от здравната каса и той разчита само на дарения, за да спаси живота си.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, но болестта го прави нетрудоспособен и той изпада в невъзможност да закупува скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да покрива всички свои ежедневни разходи – наем на жилището, храна и дрехи на децата си. Единствените му доходи през последната една година са инвалидната му пенсия в размер на 396 лв.

За да помогнат на Светльо да оздравее и оцелее неговите приятелите правят няколко дарителски кампании чрез които успяват да се съберат средства за лечението му и за храна и дрехи за децата му.

След ампутацията на лявата ръка на Светлозар лекарите в МБАЛ „Света София“ вкарват в организма му химичен разтвор и резултатите от това дават лъч надежда, че чрез тази терапия състоянието на самотния баща ще може трайно да се стабилизира. Лекуващият лекар д-р Росен Разбойников е обнадежден, че ако продължи терапията само след шест месеца състоянието на Светлозар ще се стабилизира,

ще може да се избегне ампутация на ръцете

и краката му и той ще може да се върне към нормалния си живот.

За химиотерапията на Светлозар са необходими 30 000 лв., с които той не разполага. Именно за това приятелите му организират дарителска кампания чрез която се надяват да се съберат необходимите средства за лечението и спасяването на живота на Светльо. Те призовават всеки, който и с каквото може, да помогне на тежко болния самотен родител, за да може успешно да завърши своя курс на лечение и да оздравее. Те припомнят, че поради нетрудоспособността на Светльо в момента

той не може да покрива ежедневните си нужди и да купи храна и дрехи на децата си,

както и да плато наема и консумативите на жилището, в което живее сам с децата си. Именно за това приятелите на Светльо се обръщат отново с молба към всички хора с добри сърца и призовават за помощ, подкрепа, солидарност и съпричастност към него и двете му деца. Те призовават всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца. „Нека заедно да помогнем да Светльо и семейството му!“, призовават приятелите му.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471, 0877717406

Facebook Twitter Google+

0 Коментара