Всеки стопанин желае дълъг, здрав и щастлив живот за четириногия си приятел. Трудно ни е да понесем, когато домашните ни любимци изпитват болка или страдат. Котките и кучетата имат по-висока търпимост към болка от нас хората и често успяват да я прикрият. Затова трябва да следим за малки и по-незначителни индикации, които могат да сочат за възможни здравни проблеми.

Повече от 100 години Допелхерц® се грижи за здравето на цялото семейство, а вече и за здравето на четириногите му членове. Линията за домашни любимци – Допелхерц® für Tiere – обединява диетични допълващи храни за котки и кучета, в подкрепа на ставите и нормалната функция на кожата и козината.

Тук думата „диетичен“ няма никаква връзка с това, че домашния ви любимец трябва да отслабне. Основата за разработването на тези храни е научната и медицинска теория на храненето – диетологията. Поради това този тип храни подлежат на по-високи изисквания към състава, така че да могат да изпълняват съпътстващ терапията ефект при лечението на заболявания.

Съставът на диетичните храни е специално съобразен с нуждите на кучетата и котките в случаи на недохранване и заболяване. Те обаче могат да се дават и профилактично, или в подкрепа при временни здравословни проблеми.

Един от най-разпространените ставни проблеми при котките и кучетата е остеоартрозата. Тя е хронично заболяване, което се характеризира с прогресивно износване на ставния хрущял. Но ставните проблеми често могат да бъдат причинени и от наранявания, или износване, вследствие на напредване на възрастта. Поради съпътстващата болка, подобен тип проблеми могат да нарушат качеството на живот, а липсата на движение на засегнатите стави задълбочава проблема. Допълнението към храненето със специални хранителни вещества може да окаже незаменима подкрепа при ставни проблеми като остеоартрозата.

Два продукта от портфолиото на Допелхерц® могат да окажат незаменима подкрепа за ставите на вашия домашен любимец при подобен тип проблеми – Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета и Допелхерц® für Tiere Омега-3 масло за стави за котки и кучета.

Допелхерц® für Tiere Комплекс за стави за кучета х30 хапки
За подпомагане на метаболизма на ставите на кучетата при остеоартроза.

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара