От 10 до 24 юли всеки посетител на градина „Кристал“ в София ще може да види първата гейминг изложба на открито в България – „Art Behind Evolution”, зад която стои Evolution Engineering Bulgaria. Целта на софтуерната компания е както да представи труда на талантливия си екип, така и да докаже, че гейминг творчеството е направление, застъпено в съвременното изкуство.

Специалното издание на футуристичната изложбата е организирано със съдействието на дирекция „Култура“ на Столична община и дава живот на творбите извън виртуалния им хабитат.

Изложените произведения са дело на графичните дизайнери от компанията и представят и съпоставят тяхното лично и професионално творчество. Създаването на творбите комбинира

талант, опит и индивидуален поглед,

както и използване на различни техники, сред които графичен дизайн, 2D/3D анимации и други визуални инструменти. Чрез пълнокръвното сливане на творческо виждане и технологии „Art Behind Evolution”  представя визията на компанията за модерно изкуство и демонстрира един свят, в който се преплитат въображение и реалност.

Първата изложба, която компанията организира в края на 2022 година, предизвика голям интерес и получи позитивни оценки сред посетители и критици. В нея се включиха над 20 визуални артисти, които представиха 150 иновативни творби. Предстоящото лятно издание на „Art Behind Evolution” отново е вдъхновено от мотото на компанията „Imagination is our reality” и представя ново творчество на екипите.

„Дигитализацията се превръща в неизменна част от нашето ежедневие и това дава отражение във всеки аспект от нашия живот – изкуството не прави изключение. Вярваме, че графичният дизайн е нов подход, заемащ съществено място в модерното изкуство, а дигиталният арт е част от бъдещето на съвременния свят. Именно поради тази причина ние от Evolution Engineering Bulgaria се заехме със задачата да материализираме творчеството на нашия блестящ екип и да дадем възможност на повече хора да се докоснат до гейминг изкуството чрез изложбата „Art Behind Evolution““, сподели Христо Димитров, Мениджър комуникации на Evolution Engineering Bulgaria.

Evolution Engineering Bulgaria e част от е един от най-големите B2B разработчици в онлайн казино индустрията – Evolution.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара