Предлагаме ви няколко трика за красива коса и кожа с естествени продукти.

Кокосово масло

Кокосотово масло има много ползи за здравето. Но то е и добър  помощник на жените, които искат да имат гъста коса и хубава кожа. Нужно е да втривате редовно топло кокосово в скалпа, след няколко часа измивате с шампоан.

С кокосовото масло се правят и масажи на цялото тяло. А някои жени го нанесят върху кожата на лицето за няколко минути преди лягане. После изплаквате с топла вода.

Мед

Медът може да се използва като овлажняваща маска, тъй като съдържа антиоксиданти. Нанесете мед, смесен с малко масло от жожоба върху скалпа. Стойте така около час, после измийте косата.

Извара

Изварата е отличен източник на калций. Но този млечен продукт може да прираде блясък на косата. Смесете изварата с лимонов сок и мед и го намажате върху скалпа. Оставете за 20 минути и след това изплакнете с вода.

Сок от алое вера

Сокът от алое вера е полезен както за косата, така и за кожата. Вземете листа от алое вера, разрежете ги наполовина и масажирайте скалка и кожата си.

Ябълков оцет

Той също има много ползи за здавето. Подходящ е при косопад. Помага и при сух и скалп и при събрене. Нужно е колкото колическтво оцет използвате, да смесите със същото количество вода. После втривате в скалпа. Стоите известно време и изплаквате с хладка вода.

Чай

Ясно е, че пиенето на големи количества вода има благоприятен ефект върху човешкото тяло. Но ако пиете поне 2 чаши зелен чай на ден, ще има още по-голям ефект, тъй като той също прочиства тялото и придава блясък на кожата.

Лимон

Лимонът е ефективно средство против пърхот. Изстискайте малко лимонов сок в купа и внимателно да го нанесете върху скалпа с върховете на пръстите си. Оставете за 15 минути и след това изплакнете с шампоан. Тази процедура трябва да се повтаря редовно.

Розова вода

Пръскайте лицето си с розова вода, ако е необходимо всеки ден. Тя има ползотворно действие върху кожата.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара