1.

Да се вглежда отблизо в стените у дома. От това ще ви се доплаче и ще ви се прииска да залеете цялата къща с дезинфектант.

2.

Да използва лоши думи. Детето може все още да казва „бабан“ вместо „банан“, но в секундата, в която някоя профанна дума ви се изплъзне – само веднъж – малките я овладяват безупречно… и не спират да я повтарят. В най-неподходящи моменти.

3.

Да предполага, че детето не „е от тези, които ровят навсякъде“ и няма да започне да рови навсякъде. Поне до момента, в който не извади фотоапарата от чекмеджето, и от защитния калъф, за да го намаже с веро.

4.

Да смята тишината за спокойствие.  Комбинацията тишина и деца обикновена значи едно от тези три неща: 1) Правят нещо, което не бива да правят; 2) Излезли са от стаята без да сте разбрали; 3) Заспали са.

5.

Да подава ръка, когато 3-годишно дете каже „Ето“, без да погледнат какво им подава. Най-често това са сополи.

6.

Да дава бисквити. Комбинацията дете и бисквити с крем, предизвиква химична реакция, в резултат на която 5 години по-късно ще намирате бисквитен крем на неподозирани места.

7.

Да проверява дали памперсът е мокър с ръка. Да, логично е, но всеки го прави поне един път.

8.

Да се навежда над клекнало дете и да го стряска.  Носът ви ще пострада. Лошо.

9.

Да каже на детето, че ако продължи да пуска водата в тоалетната, тя ще се наводни. За едно 4-годишно дете няма нищо по-вълнуващо от наводнена тоалетна.

10.

Да мига. Ще изпуснете нещо. Може да е нещо прекрасно или нещо ужасно, но във всеки случай ще е нещо, което не искате да изпуснете.

От Академия за родители. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара