Японките са известни със своята безупречна кожа и с късното си остаряване. Всъщност вечно младият им вид не се дължи само на добри гени. Японките имат тайни разкрасителни рецепти. Това чудотворно лечение, което японските жени използват, за да предотвратят преждевременното стареене на кожата, е домашна рецепта, с която може да се замени скъпата купешка козметика.

Сварете 2-3 супени лъжици ориз, докато омекне. Разбъркайте ориза и го прецедете, като запазите водата, в която сте го сварили. Изплакнете сварения ориз с вода и го разбъркайте с една супена лъжица топло мляко, добавете супена лъжица мед и смесете. Получената маска нанесете върху лицето, шията и деколтето и я оставете да действа за 30 минути. Не забравяйте да изплакнете лицето си с водата, в която сте варили ориза. Нея можете да запазите в хладилник за максимум 4 дни и през това време може да я използвате вместо тоник.

Има още една удивителна японска домашна рецепта, но този път с оризово брашно. Смесете го с мляко и бадемово масло. Тази бърза маска ще остави кожата ви мека и блестяща.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара