Защо държим да сме със съвършени тела в един твърде несъвършен свят? Каква е връзката между емоциите, тялото и психичното здраве? Как да се научим да приемаме телата си и техните проблеми без срам, притеснение и страх? Защо да бъдем в телата си е най-хубавото място, на което можем да бъдем? 

Проектът „Кожа“ на Ирина Атанасова представя поредица от интервюта с мъже и жени за връзката им със собственото им тяло – как и за какво им служи то, как се е променяло отношението им към него през годините и как обществото ни се отнася към човешкото тяло.

снимка: Веско Николов

Дeян Славчев – Део ви е познат от всякакъв размер екрани, сцени и писти като водещ, актьор, музикант и риалити – герой.

Изпитвал ли си срам от тялото си? Мислил ли си си някога, че трябва да изглеждаш по различен начин, за да бъдеш по-успешен/ по-щастлив/ по-реализиран?

Май не е имало такъв момент. Тялото и килограмите ми не са варирали много през годините. Фалшивата ми руса коса е едното нещо,което поддържам постоянно и си мисля, че без нея няма да съм аз. Надявам се скоро съвсем да опада и притесненията ми да изчезнат.

Как се е развивало самочувствието ти през годините? Имал ли си периоди, когато не си се чувствал достатъчен или си изпитвал необосновано негативни емоции спрямо себе си и възможностите си?

Имам съмнения спрямо възможностите си постоянно, но вече гледам на тях по-спокойно. Преди ме изяждаха и са се опитвали да ме унищожат. Осъзнах, че те ще са с мен винаги. Някак си си станахме приятели и си пием крафт биричката заедно. Смеем си се един на друг и се подкрепяме. Не съм най-големия артист, който трогва хората и ги вдъхновява, че да страдам толкова и да се самобичувам в творческите си търсения на истината.Стана ми ясно, че съм занаятчия със своите възходи и падения. Благодарен съм на съдбата си. Абе, приех се, общо взето, и ми олекна.

Разкажи ми за страховете ти. Какво те плаши? Имало ли е моменти, в които не си можел да се справиш с тях (страховете) и си имал нужда от помощ? Моменти, в които тревожността ти взима връх над рационалността?

Страх ме беше от полет със самолет. Мина това. В колата си имам различни амулети против сериозни катастрофи. Всичките работят. Поне засега. Ха-ха. Надявам се винаги да е така. Сега имам притеснения, свързани със сина ни, от време на време, но знам, че щом аз съм го докарал дотук и той ще се справи с всички предизвикателства на живота.

Какво е за теб интимното партньорство? Има ли смисъл от него или можем да съществуваме поединично?

Въобразявал съм си, че съм си самодостатъчен. Времето ми показа, че не е така. Мога да се забавлявам сам супер-да…Но да избутам целия живот сам, без моята съпруга, която да ме дразни и да ме вдъхновява, ми се струва безсмислено, скучно и нещастно.

Цялото интервю прочетете на сайта на проект Кожа

Facebook Twitter Google+

0 Коментара