Домашна настройка

Приготвяне: Вземат се 10 г истинска бяла дъвка (сакъз или мастика). Счукват се ситно и в 500 г чист маслинен зехтин на „водна баня“ и тих огън врат 30 минути, като непрекъснато се бърка, за да се разтопи добре дъвката. Като изстине, се прецежда и се засилва с 5 г чист терпентин от аптеката. Разбърква се, за да стане хубава смес.

Как се приема

Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 чаена лъжичка.

Отвара

Приготвяне: Смесват се 50 г босилек и по 25 г от билките бял равнец, живовляк-широколистен, леска-лист, горска ягода – лист, подбел, сладко коренче, смрадлика, тополови листа.

От тази билкова смес, предварително много добре разбъркана, се отделят 2 супени лъжици, добавят се 2 супени лъжици чист пчелен мед и се запарват в 600 мл кипяща вода. Врат на тих огън още 10 минути и като изстине, се прецежда. Държи се на студено, за да не вкисне.

Как се приема

Десет минути след настройката и два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се пие по 30 мл.

Процедури

Правят се вечер, преди лягане, в следната последователност:

ПАРНА БАНЯ на главата с чай от бъзов цвят или чай от лайка с прибавка на 1 чаена лъжичка чист пчелен мед.

След това да се облече на голо ЖИЛЕТКА, ушита от тънко хасе, с 4 джоба от ключицата до ребрата, оформени с хоризонтални тегели, широки около 1 см. Джобовете се пълнят със смес от: готварска сол и рафинирана сяра на прах в пропорции 5 супени лъжици сол, 1 супена лъжица сяра. Жилетката се сваля чак сутринта и тялото се изтрива с памуче, натопено в камфоров спирт.

Важни добавки

В спалнята на детето да има винаги два букета от борови клонки, които да се сменят на 10 дни с нови.

През вечер да се дава компот от смокини, сварени в 500 мл прясно мляко (10-15 смокини и 3 супени лъжици захар или мед се варят до омекване на смокините). Този компот дава спокоен сън и предпазва от кашлица и пристъпи.

След закуска, обяд и вечеря да се дава по 1 чаена лъжичка смес от: 500 г чист пчелен мед (предварително врял на „водна баня“ 10 минути, за да не дразни кашлицата), 50 г ленено брашно и 10 г исиот-корени, стрити на прах.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара