В поредния епизод на реалити поредицата „Променените“ зрителите на bTV станаха свидетели на красивата трансформация на една 52-годишна майка, отгледала и изучила двамата си сина сама. И в знак на признателност и синовна обич по-малкият й син я записва тайно за участие в предаването, за да й благодари. Впечатляващата промяна на Рени е изненада от сина й Калоян Димитров-Балан, инфлуенсър и участник в третия сезон на „Фермата“.

Реалити форматът „Променените“ по bTV предоставя възможност на всяка от участничките да подобри външния си вид с намесата на водещи специалисти в областта на естетичната дерматологията, стоматологията, грима и стайлинга.

За да върне младежкия вид на лицето на Рени, естетичният дерматолог д-р Мария Тончева прилага няколко иновативни протокола за подмладяване при едно посещение, с които постига лифтиране на средната и долната част на лицето, попълване на гневната бръчка и контуриране на устните. Приложената инжекционна терапия Advanced Full Face цели не само да подобри качеството на кожата и да коригира възрастовите промени, но и да забави процесите на стареене при Рени.

В своята практика д-р Тончева залага на превенцията и на стимулацията на собствените възстановителни процеси на тялото. Тя притежава патент за метод за подмладяване чрез биостимулация на стволови клетки, на който обучава други лекари в Европа и Америка. А резултатите са неузнаваеми.

Едно от предизвикателствата при Рени са бръчките в зоната около очите, дълбоко изразена бръчка между веждите, значителна загуба на обем, отпуснат лицев овал и лека асиметрия вляво и вдясно.

Естетичната трансформация започва с нанасяне на пилинга Time Peel на Fillmed за озаряване на кожата и активиране на клетъчната регенерация.

За да компенсира загубата на обем в средната трета на лицето, д-р Тончева прилага уникалния протокол за подмладяване, включващ едновременно Art Filler Volume и NCTF135HA на Fillmed. Двата продукта се въвеждат с канюла, за да се минимизира риска от травми. Art Filler Volume на Fillmed е единственият дермален филър, който не само скулптурира и възстановява обема, но и доказано чрез клинични проучвания забавя процеса на резорбция на собствената подкожна мастна тъкан в зоната на инжектиране дори и след 18-ия месец. Отлага процеса на стареене, като активира синтеза на колаген. А инжектирането на NCTF BOOST 135 HА, отново чрез канюла, дълготрайно подобрява на качеството на кожата. Формулата съдържа 59 активни съставки с органичен произход: 5 нуклеотидни бази, 24 аминокиселини, 12 витамина, 6 коензима, 6 минерала, 6 антиоксиданта и хиалуронова киселина. Всички 60 съставки са с органичен произход и доказано на 24-ия час след инжектиране деленето на клетките на съединителната тъкан се увеличава с +135%, а синтезът на колаген – с цели +256%. Защитата от свободните радикали е нараства с +90% , което означава, че кожата е по младежки устойчива на факторите на стареене.

За да изглади глабеларната бръчка на Рени, която от години я тревожи, дерматологът инжектира със специална техника филъра Art Filler Fine Line, който е алтернатива на ботулинов токсин. Д-р Тончева обясни, че повечето дерматолози третират т.нар. гневна бръчка между веждите с невротоксин, който дава незадоволителни и краткотрайни резултати. Докато ефектът с хиалуроновия филър Art Filler Fine Line продължава 18 месеца, 4 пъти по-дълго от ботокса.

За финал д-р Мария Тончева подчертава контура на устните на Рени с Art Filler Lip на Fillmed, който гарантира 18 месеца освежени и плътни устни. Резултатът от промяната е наистина впечатляващ.

Лицето на 52-годишната участничка е освежено и сияе.

За да се запази ефектът от естетичните процедури дерматологът д-р Тончева задължително препоръчва на своите пациенти ежедневна домашна грижа. Сутрин и вечер бюти ритуалът на всяка дама, без значение възрастта, трябва да включва: почистване, хидратация и слънцезащита с медицинската козметика Skin Perfusion на Fillmed. Д-р Мария Тончева обясни, че същинският ефект от процедурите, приложени на Рени, ще бъде видим след 3 седмици.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара