На 20-ти април в 18:30 ч. в столичната галерия Mishel Art Gallery се открива изложбата „Човешко, твърде човешко“ на Деян Петров.

Изложбата събира творби от цялото негово творчество, като показва световно познати произведения, дисектирани и пречупени през призмата на съвремието, с помощта на елементи от медийния и културен свят. Чрез хиперреализъм авторът преобразява символите, придружаващи главните герои в тези творби, пренасищайки зрителя с детайл, толкова наситен, че е невъзможно да откъснеш очи.

Изложбата продължава до 3 май 2021 г.

ЧОВЕШКО, ТВЪРДЕ ЧОВЕШКО

„В началото бе словото.“

Човешка плът, танцува сред вихри от капки, пара, облаци и вълни.

Творецът също е там.  Дрехата Му е изцапана с кръвта от сътворението.

А творенията, все още недовършени, вече са се отдали  на своите страсти.

Красотата е гола, потна и мирише на плът.

Животът я следи с жаден поглед.

Смъртта  ревнува тяхната любов.

Творецът сънува своята вечност.

А човекът е твърде човешки.

През 2016 г. Деян Петров завършва специалност „Графика“ в Националната художествена академия в София. Вдъхновен от изображението и възможностите, които предоставя за дигитална манипулация, решава да продължи обучението си в художествената академия, специализирайки фотография. Работи като дигитален артист в Киноцентъра в Бояна върху няколко холивудски кинопродукции като Rambo 5, Hunter Killer, HellBoy 3, Loving Pablo, The Outpost. През 2018 участва в PaviArt Fair, Италия и YIA Art Fair, Париж, Франция, а през 2019 е сред финалистите в конкурса за съвременно българско изкуство MOST на галерия Оборище 5. Участва в първото българско изложение за изкуство АРТКО 19 през 2020 г.  Тази година работите на Деян Петров са включени в изложбата 7 х 5 х 3, организирана от СБХ. Негови творби са притежание на частни колекционери у нас и в чужбина.

20.03.2021 г. , вторник, от 18:30 часа, в “Mishel Art Gallery” на ул. Св. Св. Кирил и Методий 24, гр. София

Facebook Twitter Google+

0 Коментара