Целулитът и подутите крака са два от кошмарите на жените, независимо от възрастта им. Портокаловата кожа е не само естетичен дефект, но и сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната системи. Поразява както момичета в пубертета, жени по време на бременност или менопауза, така и жени, употребяващи орални контрацептиви.

Хранене и спорт

Една от главните причини за появата на портокаловата кожа е лошата микроциркулация на кръвта, вследствие на слабоактивен начин на живот. Не без значение са и вредните навици – алкохол и тютюнопушене. Появата на целулит може да бъде провокирана и от настъпил хормонален дисбаланс, например: дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят нездравословното хранене и стресът, както и разкъсването и деструктурирането на колагена в кожата, интоксикацията и лошата оксигенация на тъканите.

Няма пряка зависимост между наднорменото тегло и целулита, тъй като той е  нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата, а подкожна мазнина имат дори и много слабите дами. Основен момент в антицелулитната диета не е количеството калории, а минералният състав на продуктите. Препоръчително е да изключите от менюто си продукти, в чийто състав влизат овкусители, консерванти и подобрители. Избягвайте захарта, рафинираните мазнини и бялото брашно. Приемайте често прясно изцедени сокове – известно е, че витамин С ускорява обмяната на веществата и подобрява микроциркулацията на кръвта. Пийте много вода, поне 2,5 л на ден, особено през лятото. Не подценявайте зеления чай – съдържащите се в него антиоксиданти спомагат за извеждането на всички шлаки и токсини от организма, които са потенциално отговорни за появата на целулит.

Подкрепяща терапия

Доверете се на новите технологии и ускорете резултата с подкрепящи антицелулитни процедури на всеки 3 или 6 месеца. Иновативният апарат TriActive+ комбинира три технологии, които се прицелват в несъвършенствата. Машината работи с ултразвук, лазер и радиочестота – за ефективно елиминиране на локалните натрупвания на мазнини, лимфния застой и отпуснатостта на кожата. Процедурите с TriActive+ намаляват целулита, оформят тялото и го скулптурират.

“Много хора прибързват и прибягват до липосукция. Ние сме с един ход напред. Не е необходима операция, която може да доведе до усложнения” – категорична е Боряна Тимнева, физиотерапевт в столичната клиника Jewel Skin. Терапията с новата технология намалява целулита, прави кожата тонизирана и еластична, без тя да бъде отпусната, намалява задържането на течности и подобрява химичните реакции. TriActive+ също така подпомага лечението на “синдрома на тежките крака”, хармонично премоделира тялото, стяга и тонизира кожата на шията и деколтето, премахва  двойната брадичка.

Действието на апарата е свързано с  превръщането на мазнините в течност и изхвърлянето им.  Машината работи с ултразвук на ниска честота и дълбоко проникване. Той спомага за намаляване на мастните натрупвания и се използва в долната част на тялото – корем и крака.  След това се включва диодният лазер  за лимфен дренаж и стимулиране на кръвообращението. Така освен че обемът на мастните клетки е намален, те се наместват правилно и тази неравност по кожата , известна като портокаловата кожа, изчезва. Може да се прилага за големи зони от тялото и за малки зони – като лицето например. С радиочестотата кожата се стяга и изпъва. Стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-малките бръчици по лицето.

На всеки 21-28 дни клетките в организма се обновяват, като това зависи от индивидуалния метаболизъм. Затова е добре в рамките на тези дни да се правят повтарящи се действия, които могат да бъдат запомнени от клетките и да бъдат изпълнявани от тях и след това. “Препоръчва се да се направи курс от 10 процедури, веднъж-два пъти седмично. Така мастните клетки в тялото ще свикват да бъдат дренирани, а мастните киселини от тях – да бъдат изхвърляни. Кръвообращението също се подобрява. В третираните зони се увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на целулита “ – разяснява специалистът Боряна Тимнева. Повечето пациенти виждат значителна разлика след първата процедура, но за да се задържи ефектът, трябва да се правят поддържащи процедури, в зависимост от конкретните нужди. И не забравяйте спорта и здравословното хранене.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара