Тема на броя / Патиланско царство

На храната се говори само с любов и уважение, или по-добре въобще не се захващайте с нея, защото ще ви го върне тъпкано, казва момичето-вулкан Божана Кацарова – победителката в MasterChef България, която грее на корицата ни. Насладете се на уникалната фотосесия на фотографа Дилян Марков, стилиста Тони Славков и гримьорката Бойка Младенова.

Мъжете в този брой нямат нужда от представяне – Димитър Бербатов, Милен Русков, Матю Макконъхи. Големи момчета!

Автори по темата ни на броя „Патиланско царство“ или спомените за невинността на детството са Милена Стойчева, Димитър Шумналиев, Валентина Остерхофф, Роман Димитров, Гергана Янчева и Петър Пунчев.

Георги Тошев интервюира световноизвестното сопрано Соня Йончева. 

„Русия излезе от войната победител, а от победите трудно се извличат уроци“, казва в интервю голямата руска писателка Людмила Улицкая,  автор на 12 романа, 6 пиеси и много разкази, носител на десетки литературни награди.

Обожавам пищните жени с всичките им несъвършенства, които ти оставят усещането, че ваеш образа им, а не досадата, криеща се в консумирането на готови картини, признава в текст най-хитовият млад поет Илиян Любомиров.

Ако ценители на като Илиян не могат да ви убедят, прочетете 10-те лесни идеи за добра форма без спорт от фитнес инструктора, персонален треньор и консултант по спортно хранене Станимир Михов.

Павел Езекиев ни разказва за Люси, нейното семейство и необикновеното им приключение.

Усещане за природа и древно спокойствие излъчват и пясъкът, и маковете при скалите, и старите зидове, и тихите дървени къщи. В такива мигове разбираш смисъла на думата отдих – от-дих, време  да спреш дори диханието си, да забравиш, да останеш напълно в тишината. И когато това се случи, то започва да подхранва, по някакъв напълно необясним за нас, рационалните, начин и тялото, и душата. В мига на отдалечаването и неподвижността спират мислите, изчезват тревогите…  Редовете са от новата рубрика на Любомир Розенщайн „Вътрешният лечител“. Духовен учител е краткото описание за Любомир. А кой е той прочетете още на http://changewire.info 

Интервюто на Ирина Атанасова с Мелани Гайдос дълбоко ще ви развълнува.  Мелани е родена с ектодермална дисплазия, синдром, който не позволява на порите, зъбите, ноктите и костите й да се развиват нормално. Частично сляпа е, тъй като като дете миглите й са растяли навътре и са издрали ретините й. В по-късна възраст отключва алопеция, която я оставя напълно плешива. Мелани е завършила университет по изкуствата в Ню Йорк, а по време на следването си си е докарвала допълнителни пари като модел по обяви от Craig’s list. Днес тя е модел със световна слава, търсена от фотографи по цялото земно кълбо.

Какво всъщност казваме на децата си, пита Бистра Георгиева. 

Не може да си феминистка, дори и модерна и това да остане без последствия, пише Елка Стоянова и го доказва.

Д-р Соня Льондева разкрива връзката между здравето, правилната захапка и подредените зъби.

Пътешествието ни отвежда в Истрия, Хърватия.

Соня Славчева ни убеждава, че лаптопът на морето не е толкоз лоша идея.

Стиховете в този брой са от Христина Мирчева. 

Приятно четене!

От броя

Абонамент