Пътят към здрава коса започва със здравия скалп. Сухият и раздразнен скалп, който се бели, не може да поддържа здрава коса. Независимо от текстурата на косата важи следното – колкото по-здрав е скалпът, толкова по-здрава е косата.

Въпреки че на скалпа често не се обръща достатъчно внимание, за него трябва да се грижим по същия начин, по който се грижим за кожата си, като хидратираме и подхранваме при всяко измиване. Като част от ритуала за миене на косата, скалпът може да се почиства с помощта на маски и ексфолианти, за да се премахнат мъртвите повърхностни клетки и да му се осигури хидратация по същия начин, както при грижа за кожата на лицето.

От 2002 г. насам за нуждите на грижата за нормална до суха коса се доверяваме на шампоани и балсами от линията Amino Acid на Kiehl’s, които съдържат комбинация от чисто кокосово масло, пшеничен протеин и аминокиселини. Сега марката  представя най-новите продукти в колекцията си за грижа за косата, Amino Acid Scalp-Restoring Treatment Mask и Amino Acid Scalp-Detoxifying Treatment Scrub – веган формули, подходящи за всички видове скалп, включително чувствителен скалп, които помагат за възстановяване и защита.

Ексфолиращият Amino Acid Scalp-Detoxifying Treatment Scrub нежно премахва мъртвите кожни клетки от скалпа и оказва дълбоко почистващ ефект чрез премахване на замърсявания, следи от продукти за коса и прах от околната среда. Експертно проектираната формула, състояща се от десет аминокиселини, комбинирани с морска сол и салицилова киселина, е подходяща за всички типове коса и е идеалното допълнение към всеки ритуал за грижа.

Ексфолиацията може да се прилага веднъж седмично вместо шампоан, за по-здрава и по-гъста на вид коса, а след ексфолиация нанесете балсам или маска за коса.

Маската Amino Acid Scalp-Restoring Treatment Mask се грижи и подхранва косата, без да я утежнява. Тази формула без силикон нежно успокоява скалпа и осигурява дълготрайна хидратация.

Формулата с тройни аминокиселини и триглицериди от кокосово мляко осигурява хидратация на скалпа и здрав вид и усещане на косата. След измиване с шампоан нанесете продукта върху скалпа и косата, оставете да действа 3 – 5 минути и след това изплакнете.  За дълбоко действие оставете да подейства за 15 минути, след което изплакнете.

Новите продукти от линията Amino Acid могат да бъдат намерени в магазина на Kiehl’s в Paradise Center и в онлайн магазина на www.kiehls.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара