Градинските пейки са идеални за прекарване на свободното време на тераси, балкони и на други места около къщите. Някои хора обаче се питат дали такива елементи от обзавеждането трябва да бъдат допълнително обезопасени за зимата или оставянето им за по-студените месеци ще бъде напълно безразлично за състоянието им. Ето отговорът на този въпрос.

Градински пейки, тоест проблемът с намирането на място

Градинските пейки често са големи мебели, за които е трудно да се намери подходящо място за зимата. Въпреки това, ако има такава възможност, си струва да се обмисли. Дървените градински пейки или пейките от синтетичен ратан обикновено са леки, така че пренасянето им в складовото помещение не би трябвало да е голям проблем, разбира се, ако имаме такова място. Това може да бъде и гараж или друго сухо помещение, където те ще бъдат в безопасност за това време.

Градински пейки, които не трябва да се местят

Не винаги е възможно да се премести такъв елемент от оборудването. Това са предимно тежки градински пейки или такива, които са фиксирани на дадено място в земята, за да се избегнат повреди, например поради силен вятър. И така, какво да правим с такива пейки? Дървесината определено не трябва да се покрива с фолио. Отдолу ще се образува водна пара, което може да доведе до надуване и трайни повреди. Дървени пейки, фиксирана трайно в земята, е много по-добре да бъдат редовно импрегнирани, за да ги предпазите от повреда през зимата и да изглеждат наистина добре след трудния сезон.

Седалки, които не трябва да бъдат защитени

Градинските пейки от камък или бетон обаче не е необходимо да се защитават за зимния период. Единственото нещо, което трябва да запомните, е необходимостта от редовно премахване на снега от тях. Въпросът е, че той не трябва да се натрупва в жлебовете, което може да повреди структурата на материала. Това е така, защото ледът увеличава обема си, което може да доведе до някои наистина трудни за отстраняване повреди.

Както виждате, начинът за защита на градинските пейки през зимата зависи предимно от материала, от който е изработена пейката. Като цяло обаче, за повечето стандартни материали, използвани за тяхното производство, си струва да се погрижите за тях, така че след зимния период да изглеждат еднакво добре и да не губят надеждността си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара