Как се случва красивият танц на баланс между мъжката и женската енергия в една връзка? Коя е рецептата за синергия в двойката?

От няколко дни наблюдавам как мъжът ми се бори с казус, който иска да разреши. Аз съм до него в тази ситуация и внимателно го изслушвам. Но забележи – само слушам, без да се включвам със съвети. А камо ли да се натоварвам с отговорности и да вземам решения. Осъзнала съм, че когато жената гледа на себе си като пълноценна личност, с много качества и достойнства, а на мъжа до себе си като на стабилен мъж и развиваща се личност с прекрасен характер, тоест аз съм плюс в любовта и ти също, тогава тя не допуска грешката да обезценява силата на партньора си и да върши нещо вместо него. Жена, която е отпусната и свързана със своята женска енергия, дава

подкрепа, разбиране и възхищение. Мъжката е дейна и активна.

Тогава се обърнах към съпруга ми с думите: “Мили, с толкова сложни въпроси се занимаваш. Но вярвам в теб и зная, че ще вземеш най-доброто и правилно решение”. В резултат на това мъжката енергия се включва активно и наблюдавам на какви действия и подвизи е готов мъж, когато иска нещо. В крайна сметка той просто има нужда от пространство, в което да ти се доказва и прави подвизи за теб, да те направи щастлива и да заслужи усмивката на лицето ти.

Но ключовите съставки за неговите успехи са твоята безусловна любов, обожание, вложената в него енергия. Когато вярваш в неговия потенциал, това се превръща в гориво за него и го изстрелва напред.

Не се притеснявай, ако в момент на трудности, усетиш отдръпване от мъжа си. Може да чувстваш сякаш той само тялом е при теб и някъде витае, едва ти отговаря с по няколко думи. Това е основната разлика между мъжката и женската психология – при проблеми

жената има нужда да говори и споделя, а мъжът – да се оттегли.

Той се затваря в себе си, за да мобилизира всички ресурси, които има, трезво да прецени ситуацията, начертае план за действие. Може и да изглежда като крачка назад във вашата връзка, сякаш той не се интересува от теб и предпочита да гледа телевизия, да си рови в телефона, но той всъщност събира сили, за да скочи напред. Без засилка и правилно фокусирана енергия, няма растеж и трансформация.

А ти би ли се втурнала с решения, да си блъскаш главата как да се справиш? Mоже би вече го правиш и чувстваш как той очаква именно това от теб, защото си се превърнала в удобна жена.

Улавяш ли се, че влизаш в мъжка позиция и изземваш ролята му?

Превърнала ли си се в силна, еманципирана жена, която не може да се довери на мъжа си и предпочита да вземе контрола в свои ръце?

Това поведение има своите обяснения и когато се справиш с корена на проблема, премахнеш блокажите пред женската си енергия, ще се превърнеш в мъдра жена, която гради стабилни, щастливи и хармонични отношения.

Процъфтяваща връзка с Милена

Facebook Twitter Google+

0 Коментара