Онзи ден някой ме попита: „Третирате кожата на клиентките си всеки ден в салона като козметичка, но кой се грижи за вашата?“.

Отговорът е: никой.

Никога не съм била в козметичен салон като клиентка и причината е, че сама умея да се грижа за кожата си. Може да си кажете, че съм специално изключение. Все пак съм работила като управител на салон на „Кристиан Диор“ в Токио и още всекидневно работя с клиентки в собствения си салон. Истината обаче е, че и вие можете да третирате сами кожата си точно както го правя аз, ако усвоите някои умения. Всеки го може.

Жените често се извиняват за запуснатата си кожа с липса на пари и време. Предлагат всевъзможни оправдания.

„Толкова съм заета с децата, че не ми остава никакво време.“

 „Не разполагам с пари, че да посещавам салон.“

Истината е, че като прочетете моята книга, ще си дадете сметка как можете да постигнете красота, без да влагате много време и пари, и че изобщо не ви е нужен салон за тази цел.

В тази книга ще споделя с вас техники как сами

можете да подобрите кожата си

със собствените си ръце – хитринки, които не изискват специално оборудване, лесно може да се направят в банята или дневната и са също тъй ефикасни като третирането в козметичен салон. Единственото, което ще ви е нужно, е памук, прозрачно фолио, лед и няколко основни козметични продукта. А най-добрият инструмент, то се знае, са вашите длани и пръсти.

Започнете, като отделяте само пет минути за себе си всеки ден, за да освободите сетивата си и да се погрижите за кожата си. Ще усетите много по-дълбока релаксация на ума и тялото си, отколкото в скъп козметичен салон.

Текстът е откъс от „Японската революция в грижата за кожата“ на Чизу Саеки – най-прочутата японска консултантка по красота.

Тя посвещава в тайните на свежата кожа и показва как да извлечем максимума от своите козметични продукти.

Книгата е първото ръководство за жени от всякакви възрасти и раси, които искат да имат красива кожа като на японките, но не желаят да харчат много пари за козметични продукти и процедури.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара