Въпреки че днес се знае повече за менопаузата и се говори по-открито от преди, тя предизвиква предимно негативни асоциации. Първото нещо, за което се сещаме са горещите вълни, наддаването на тегло, безсънието, сухата и отпусната кожа, и нещото, което може бе е първият признак на възрастта – хиперпигментните петна. Днес обаче можем да действаме превантивно върху повечето от тези симптоми.

Що се отнася до грижата за кожата, фундаменталното разбиране на хормоналните промени, през които преминават жените в края на репродуктивния период, подтикна френската дермокозметична марка Vichy да разработи специални формули за този етап от живота. Така се ражда продуктовата гама Neovadiol, която сега има нов подобрен продукт – дневен крем Neovadiol със слънцезащитен фактор SPF50.

Защо е необходим SPF по време на менопауза? 

След десетилетия изследвания вече няма съмнение, че незащитеното излагане на слънце уврежда кожата и ускорява стареенето. Ето защо често ще чуете, че най-важната стъпка от антиейдж ритуала е SPF факторът. В менопаузата защитата от слънцето е особено важна, тъй като бръчките и пигментните петна се засилват под въздействието на UV лъчите.

Известно е, че хормоналните колебания в тази фаза от живота на жената водят до намалено производство на колаген и по-слабо задържане на влага. В резултат на това кожата губи стегнатия си вид, става суха и тънка, а бръчките стават по-изразени.

В същото време намалява броят на пигментните клетки, които се групират по различен начин в напреднала възраст, като по този начин се образуват тъмни петна, които допълнително накърняват самочувствието.

Целенасочена грижа срещу бръчки и тъмни петна

Новият крем за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50 съдържа разширен комплекс от активни съставки за справяне със стареенето на кожата през менопаузата. Проксилан, екстракт от семена на сена, омега 3, 6 и 9 мастни киселини, хиалуронова киселина и минерална вулканична вода Vichy компенсират загубата на липидите, намаляват бръчките и стягат кожата. Широкоспектърната UV защита предотвратява появата на нови пигментни петна и бръчки, ниацинамидът изсветлява тъмните петна, а специалният перлен пигмент ги прави по-малко видими.

Известната актриса и журналист Люба Пашова, която е посланик на гамата Neovadiol на Vichy в България не крие, че с подходяща грижа за себе си и кожата си, тя изживява най-добрите си години.

Ритуал в няколко стъпки

Нанесете няколко капки Neovadiol MENO 5 BI-серум сутрин преди крема за стягане и защита от тъмни петна Neovadiol SPF50, а вечер използвайте Подхранваща нощна грижа за кожа след менопауза.

Ако все още сте в перименопауза, „преходният период“, характеризиращ се с нередовен цикъл, горещи вълни и намалена еластичност на кожата, след Neovadiol MENO 5 BI-серум, сутрин прилагайте дневна грижа с уплътняващ и изпълващ ефект за кожа в перименопауза, а като слънцезащита Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+. Вечер използвайте нощен крем с уплътняващ и ревитализиращ ефект на кожата в перименопаузата.

Слушайте тялото си, потърсете подкрепа  

Няма причина да се страхувате от промените, които носи новата глава от живота. Ако се огледате, ще видите голям брой жени, които изживяват най-добрите си години точно в менопаузата, наслаждавайки се на мъдростта, силата и свободата, които носи тя. Това е възрастта, в която приоритетите се променят и се откриват нови страсти, а грижата за себе си се приема като необходимост. Менопаузата е период от живота на всяка жена, който изисква подкрепа за преодоляване на промените и предизвикателствата. Във фейсбук групата „БЕЗ ПАУЗА В МЕНОПАУЗАТА“ с близо 3 хиляди участници жените честно обсъждат преживяванията си и търсят съвети как да се справят с промените. Въпросът, от който всички те се интересуват, е: “Защо трябва да слагаме пауза през менопаузата?” Каним ви да споделите опита си в тази група, да се грижете редовно за себе си и да не позволявайте на нищо да ви пречи.

Вслушвайте се в тялото си, използвайте модерни решения, които ще ви помогнат да запазите здравето, красотата и самочувствието си и помнете – в менопаузата няма пауза.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара