Марките за био козметика стават все по-популярни, тъй като все повече хора търсят естествени и устойчиви алтернативи на традиционните продукти за красота.

Въпреки това не всички марки за органична грижа за кожата са еднакви и може да се окаже трудно да се ориентирате в пренаселения пазар, за да намерите марка, която наистина изпълнява обещанията си. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да намерите правилните продукти за вас и какво да гледате, когато избирате марка :

  • Сертификати

Надеждните марки за натурална и органична козметика, имат и прилежащите сертификати от уважавани организации като USDA, COSMOS или Ecocert. Тези сертификати гарантират, че продуктите им отговарят на стандартите за екологично чиста и органична козметика.

  • Проверете списъка на съставките:

Добрата марка за органична грижа за кожата ще има ясен и прозрачен списък на съставките. Търсете марки, които използват висококачествени, естествени и органични съставки. Избягвайте марки, които използват агресивни химикали, синтетични аромати и обръщайте внимание най-вече на това какви консерванти използват.

  • Прочетете отзивите на клиентите:

Отзивите на клиентите са чудесен начин да прецените ефективността на продуктите на дадена марка. Търсете марки с положителни ревюта и препоръки от клиенти, които са изпитали реални резултати.

  • Проучете самата марка:

Добрият бранд за органична грижа за кожата ще има силен ангажимент към устойчивостта, отговорността към околната среда и етичните практики. Търсете марки, които се стараят да използват екологични опаковки, практикуват справедлива търговия (fair trafe) и са прозрачни по отношение на процесите на работа и производство.

  • Съобразете се с типа на кожата си и проблемите си:

Различните марки за органична грижа за кожата предлагат козметични продукти, които отговарят на различни типове кожа и проблеми. Обмислете типа на кожата си и проблемите си, когато избирате марка, и търсете продукти, които са специално насочени към вашите нужди.

Geek and Gorgeous е една от тези марки, които поставят като приоритет всеки различен тип кожа и нуждите й.  Техните продукти са създадени, за да ви дадат възможност да прегърнете естествената си красота, като същевременно предоставят ефективни решения за редица проблеми, свързани с грижата за кожата.

Една от уникалните характеристики на Geek and Gorgeous е ангажиментът им за прозрачност. Те предоставят подробна информация за всяка съставка в продуктите си, така че да можете да вземате информирани решения за това, което поставяте върху кожата си. Освен това опаковките им могат да се рециклират, което ги прави екологичен избор за съзнателните потребители.

Един от основните продукти на тази марка – C- GLOW с витамин С, се създава абсолютно пресен, всяка седмица има нова партида, като по този начин се осигурява максимална потентност при нанасяне върху кожата. Може да разгледате всички продукти с активен витамин Ц на сайтът odonatacosmetics.com  Брандът също така се ангажира с практиките за защита от жестокост и веган, така че можете да се чувствате добре, че подкрепяте марка, която се грижи за правилното отношение към животните. Техните продукти никога не са тествани върху животни и се стремят да набавят съставки, които не съдържат компоненти от животински произход.

Но това, което наистина отличава унгарската марка, е тяхната активна и ангажирана общност. Те насърчават клиентите си да споделят своите пътешествия в грижата за кожата и предлагат персонализирани съвети чрез каналите си в социалните медии.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара