Сравнително спокойна, предсказуема и позитивна седмица. Въздухът през май мирише на ново начало. В същото време мотото на седмицата е „карай бавно, карай надалеч“. Бъдете търпеливи към себе си, докато нещата поемат своя ход.

Ретроградният Меркурий продължава, така че е възможно да има известен застой в бизнеса и по-ниски печалби за предприемачите. Въпреки това това е най-доброто време да направите промяна в професионалния си живот и да напреднете в кариерата.

На 9 май Слънцето и Уран се съединяват в Телец – аспект на знака, който ви дава енергия и готовност да действате решително. Поемете инициативата, предложете нововъведения на началниците си. Но не очаквайте бързи резултати, действайте систематично, не прибързвайте. Това е най-подходящото време за разширяване на бизнеса, за търсене на сериозни инвеститори. Начинанията ви ще бъдат подкрепени от влиятелни познати, съмишленици и приятели, които ще ви помогнат да решите всички проблеми с документите.

На 11 и 12 май хармоничният аспект Сатурн – ретрограден Меркурий, се връща към темите от началото на април, но именно през тази седмица дългогодишният бизнес може да бъде доведен до щастлив край. Във всеки случай решението ще бъде намерено в кратки срокове. Някои ще бъдат подпомогнати от адвокати в труден момент, а други ще разчитат на помощ от колеги в други държави. Равнището на доходите сега зависи изцяло от вашата лична ангажираност и упоритост.

До края на седмицата има всички шансове да получите това, което искате, дори ако през предходния месец действията ви са предизвикали вълна от раздразнение от страна на другите. Дните на намаляващата Луна благоприятстват вземането на смели решения и завършването на най-важните процеси. Но имайте предвид, че по това време тялото ви е по-уязвимо, затова се грижете за физическите и психическите си ресурси!

Овен

Освежете любовната си връзка с партньора си със съвместни разходки сред природата, интересни пътувания ще ви помогнат. Възползвайте се от високия си енергиен статус, за да спортувате и да придобиете желаната форма на тялото си. Предприемачите и шефовете може отново да се сблъскат с противопоставянето на конкуренти, които с упоритост, достойна за по-добро приложение, ще предявят претенции към онова, което вие смятате за свое. Вие обаче сте твърд орех, който може да се счупи с голи ръце.

Телец

Една романтична вечеря ще изостри чувствата и ще даде повод за откровени признания. Това е труден период както за влюбените, така и за съпрузите, които са женени от дълго време. Възможни са раздразнителност, претенции един към друг, морално изтощение и финансови недоразумения. В някои случаи разногласията ще бъдат свързани с децата, като в по-голяма степен това се отнася за двойки, които имат наследници от различни партньори. В същото време споровете са абсолютно безполезни в момента. По-добре е да изчакате негативния период, за да не си навлечете неприятности.

Близнаци

През този период ще можете да разрешите имуществени спорове с роднини, да се преместите в нов апартамент и да завършите ремонт. Съществува и възможност за връщане към предишни връзки, но да се доверите отново на чувствата си не е добра идея. Прекомерната емоционалност през този период може да навреди и дори да разруши съществуващите отношения. За тези, които са в търсене на идеалния си партньор, времето е благоприятно. Основното за вас е да си изградите ясно мнение по важните за вас въпроси, чието решение е закъсняло. Това ще отнеме известно време, но както се казва, колкото по-спокойно пътувате, толкова по-далеч ще стигнете.

Рак

Това може да изисква набиране на средства отвън. Активните хора може да се сблъскат с пречки през този период. Ще изглежда, че много неща са преодолени, но сега ще трябва да се върнете към старите въпроси и да решите трудни проблеми. Освен това са възможни и неочаквани проверки, които ще забавят далечните планове, но няма да ги отменят напълно. Служителят ще се сблъска със силна конкуренция, но позицията му е доста силна и нищо друго освен много нервно напрежение няма да го застраши.

Лъв

За да печелите добре, не седете на едно място. Имате голям потенциал, така че впрегнете всичките си ресурси, за да увеличите доходите си. Много предприемачи ще продължат да разширяват бизнеса си, а важно перо от разходите, които предстоят, ще бъдат домакинството и различни сделки с недвижими имоти. В любовната сфера не всичко ще се получи перфектно. В съществуващите отношения има проблеми, които са морално потискащи. Няма да е възможно те да бъдат решени толкова бързо заради натрупаните взаимни обиди и претенции, затова си струва да направите пауза и да помислите добре за перспективите на вашия съюз.

Дева

Помислете дали да не си вземете допълнителна почивка през уикенда и да отидете на спа или сауна, за да разтоварите нервната си система. Като цяло в момента тялото ви е доста неуязвимо. До края на седмицата ще се появи необходимост от откровен разговор, опитайте се да бъдете обективни и да разберете чувствата на партньора си. За самотните звездите обещават вълнуваща среща с уникален човек, който няма да бъде постоянен спътник, но ще ви вдъхнови за нови постижения. Все пак избягвайте да идеализирате любовника си, за да не попаднете в капана на прекомерните очаквания.

Везни

Семейните съюзи ще бъдат заобиколени от домакински задължения и грижи за малки деца. Възможно е да има здравословни затруднения за възрастните родители. Не се притеснявайте, ако нещата вървят твърде бавно. Ще се случат радикални промени, но не за една нощ. В края на краищата сте на прав път, което означава, че в крайна сметка всичко ще бъде наред. Ежедневната рутина ще натежи, но без нея няма да можете да реализирате мащабни проекти. Но пък няма спиране на творчеството. Предстои период на сериозни промени, така че имайте време да довършите нещата, които сте започнали миналия месец.

Скорпион

Това е най-доброто време за всичко професионално. Ще се наложи да направите някои промени в професионалната сфера. Поискайте повишение – в началото на месеца ще има възможност да получите одобрение от ръководството. Предприемачите трябва да уредят нещата с данъчната служба и финансовите отчети. Сега се полагат основите на професионалното ви бъдеще и този процес не бива да се прибързва. Затова обмислете всичко и не бързайте никъде – в крайна сметка ще бъде по-добре.

Стрелец

Очакват ви нови и вълнуващи проекти, обучения, професионално развитие и доходоносна работа на непълно работно време. Парите ще постъпват стабилно и дори с добър „марж“. Въпреки това периодът не е лесен за всички двойки без изключение. Романтичните чувства ще охладнеят и ще бъдат заменени от ежедневието и многото отговорности. Отношенията със съпруга/съпругата стават по-трудни – възможно е отчуждаване и отдалечаване един от друг. Прогресът все още не си струва да се чака, особено ако този процес е започнал отдавна.

Козирог

Възможно е в общуването си с любимия човек да избягвате обсъждането на нещо важно, болезнено, но честността е най-доброто решение на много проблеми. Натовареният ви график в работата само налива масло в огъня. Възможно е да възникнат спорове и финансови конфликти с ваши роднини, така че сдържайте пламенността и амбициите си. Децата ще бъдат тежко бреме, тъй като повече от всякога се нуждаят от вашата подкрепа и помощ в обучението си. В къщата може да се появят нови домакински уреди; може да искате да започнете да правите някои ремонти и да пренаредите мебелите.

Водолей

Май е нервен месец за вас. Настъпило е времето за промени и не всички от тях ще бъдат розови. Ще се наложи да се потопите в нещо чуждо – домашните и битовите дела. Възможно е да се наблюдава значително отслабване на енергията и влошаване на стари хронични заболявания. Обърнете внимание на програмата за детоксикация в диетата си, на профилактиката. Може да се наложи повишено внимание по въпросите на финансовия план. На много предприемачи ще се наложи да преразгледат бюджета, тъй като инвестициите в бизнеса ще се окажат прекомерни.

Риби

Активното общуване ще ви помогне да намерите надеждни партньори, да положите основите на печеливши проекти. Начинанията ви ще получат покровителството на влиятелни хора, които с удоволствие ще ви сътрудничат. Бъдете тактични в отношенията си с нови партньори или колеги. Не само кариерата ви, но и финансовото ви състояние ще зависят от доброжелателното ви поведение. Възможно е обикалянето по институции и офиси да бъде морално изтощително. Но и тук има добра страна – документите са подписани и парите ще пристигнат в сметката навреме.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара