Имате ли коса, която често се разрошва или пък стърчи на всички възможни страни? Ако е така, как успявате да я усмирите?

Съществуват няколко решения – сешоари, специализираната козметика и преси за коса (съветваме ви да се запознаете с различните отзиви за най-добрите преси за коса).

Нека разгледаме в повече детайли различните методи за изправяне на косата без да я увреждаме излишно.

Преса за коса

Първото важно правило е да не изправяте косата си всеки ден! Второто важно правило е да не забравяте първото. Не бъдете от онези жени, които не харесват естествената си прическа и са склонни да измъчват кичурите с високотемпературния уред всеки ден години наред. Подобно поведение не само може да увреди косата, а буквално да я изгори, изсуши или накъса.

Пресата за коса задължително трябва да бъде от ново поколение, да е добре позната марка и задължително да има контрол на температурата. Колкото по-тънък и слаб е вашия косъм, толкова по-ниски градуси следва да използвате. Обезателно обърнете внимание и на плочите за изправяне. Търсете модели, които имат керамични, титаниеви или диамантени. Определено можем да препоръчаме и моделите с кератинизиращи и йонизиращи функции – те изглаждат косъма и спомагат за хидратацията му.

Преди да продължите с изправянето, уверете се, че косата ви е напълно суха и добре разресана. Движенията с пресата за коса трябва да са плавни и в никакъв случай да не се задържате на определена зона твърде дълго. Добре идея е да разделете косата си предварително на няколко секции, които можете да изправяйте поетапно – естествено, не е разумно да минавате на едно и също място повече от два пъти.

Термозащитна козметика

Няма как да говорим за здравословно използване на преса за коса, без да не приложим и задължителната термозащитна козметика. Най-често това са специални спрейове, които трябва да бъдат внимателно напръскани по кичурите точно преди процедурата с пресата. Термозащитната козметика често има в състава си течен кератин, който укрепва косъма и го хидратира. Характерни за тези продукти са и всички онези компоненти, действащи като защитен слой за косата – благодарение на тях, пресата за коса се използва много по-плавно и гладко.

Силно ви съветваме също така да втривате в краищата някакъв вид регенериращо масло (аргановото е супер избор) – така ще избегнете риска от накъсване и бърз цъфтеж.

Не на последно място – използвайте поддържаща козметика всеки ден. Има цяла гама от продукти – шампоани, балсами и маски, които предотвратяват наелектризирането и подхранват косата.

Професионална грижа

Естествено, посещението на фризьорски салон е винаги една умна алтернатива, гарантираща професионална грижа за вашата коса. В днешно време силно предпочитано е т.нар. кератиновото изправяне – то се извършва от фризьор, а ефектът продължава няколко месеца. 

Друг популярен метод е т.нар. химическо изправяне на косата. Ефектът от тази процедура е повече от задоволителен – очаквайте коса, сияеща от блясък.

Както и да решите да изправите косата си, винаги бъдете нащрек с опасностите за нейното здраве и ги елиминирайте с висококачествени преси, специализирана козметика  и професионална грижа.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара