Дати на ретрограден Марс: 30 октомври 2022 г. до 12 януари 2023 г.

Марс навлезе в предретроградна сянка на 3 септември 2022 г. на 8°8′ градуса от Близнаци.

Марс, богът на войната, е планетата, която управлява нашия стремеж и начина, по който преследваме това, което искаме и желаем, нашата физическа сила и воля. Известен е още като ниската октава на Плутон.

Сайтът на Цветелина Каменова https://beastarforever.com/

Поради тази причина ретроградният Марс е време, когато планетата на войната спира да действа и използва манипулативни тактики, за да контролира ситуациите. Тъй като този ретрограден Марс е в Близнаци, лесно е да се прецени, че

ще имаме работа с комуникационни сривове.

Скритият гняв, който се е натрупвал вътре, ще излезе на повърхността и ще доведе до размяна на груб език.

Резултатите могат да доведат до големи проблеми и спорове, които няма да бъдат лесни за справяне. Ето защо, по време на този транзит, най-добре е да помислите, преди да кажете и направите  неща, за които после ще съжалявате.  На практика целият октомври той е стационарен. Всичко става бавно и не по план.

Добрата новина е, че Марс в Близнаци не е настроен войнствено във физически аспект, тоест не се дават индикации за реално разрастване на войната в Украйна. Но за сметка на това ще се задълбочи конфликтът в ограничението на движението на ресурси, стоки, капитали и проблеми в търговията между държавите. Ще се засили и пропагандата във всички нейни окраски.

Ключови ретроградни аспекти на Марс през 2022 г.

19 ноември: ретрограден Марс ще образува квадрат с Нептун в Риби, което ще ни затрудни да продължим напред. Този космически сблъсък ескалира страхове и фобии, които са заспали в самите нас. Резултатът може да ни накара да се почувстваме блокирани и несигурни. Другото тълкувание е, че ще бъдем привлечени от мистериозни хора и ситуации, които ни карат да използваме уменията си да бъдем в ролята на търсещи.

28 ноември: Ретрограден Марс ще формира тригон със Сатурн във Водолей, добавяйки стабилизираща енергия, като същевременно ни дава структура. Основите ще изглеждат по-здрави, дори и да е временно. Сега са възможни поемането на ангажименти, въпреки че може да има големи промени в условията, след като Марс стане директен. Внимавайте за битки за власт с онези, които са в авторитетни роли и искат да ни контролират.

Ретрограден Марс в архетипа на Близнаци

Тази ретроградност ще бъде най-интензивна за променливите знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби (особено Близнаци). Това трябва да е време на промяна, но ретроградността ще разкрие фобии, които ще накарат тези знаци да се забавят и да не предприемат действия.

Тази ретроградност ще бъде най-благоприятна за неподвижните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Това ще им даде шанс да преоценят своите финансови планове и цели.

Тази ретроградност ще бъде най-лесна за кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог. Това е техният шанс да се излекуват и да преодолеят лични проблеми.

Хороскопи за ретрограден Марс за 2022 г

Овен

За съжаление, не сте в състояние да поемете всички задачи, които сте искали, защото се фокусирате върху други идеи и начинания. Преди да преминете към следващия проект, опитайте се да завършите този, върху който работите в момента. Довършете поетите ангажименти.

Телец

Вие сте любител на по-фините неща в живота и никога не можете без тях.

Вместо да харчите пари просто така, планирайте бюджет, който работи за вас, за да сте сигурни, че няма да сте в преразход. По този начин няма да изпаднете във финансова криза и ще имате пари, които да харчите за неща, от които наистина се нуждаете (като храна и подслон).

Близнаци

С ретрограден Марс, в контакт с вашето слънце, може да се окажете, че имате емоционални сривове повече от нормалното. Нямате енергия, воля или сила да спорите и избирате емоциите си, което никога не се отразява добре, когато става въпрос за някой, който е толкова комуникативен като вас.

Намерете по-здравословни начини да освободите затворените си емоции. Може би часовете по йога или фитнес ще ви помогнат да изчистите цялата натрупана енергия и думи, които не можете да изразите в този момент.

Рак

Това е време на голяма нерешителност. Да направите избор относно посоката на живота си ще бъде изключително трудно. Добрата новина е, че можете и трябва да отделите време, за да помислите какво искате и да прецените всяка опция.

Затова е най-добре да направите крачка назад и да медитирате върху желанията си. Вместо да се вманиачавате и да се сблъсквате с прегради или препятствия, използвайте тази ретроградност като пауза. Ще бъде лесно да разберете какво искате, след като сте го обмислили.

Лъв

Всичко, което искате да свършите, става по-бавно от нормалното. Това ще ви бъде трудно за вас.

Опитайте се да не се разочаровате твърде много от тези, които ви помагат, и се научете да работите в сътрудничество с другите. Въпреки че напредъкът в начинанията и проектите не се движи бързо, той ще се осъществи, ако изберете алтернативни методи и сте отворени към идеите на вашия екип или приятел. Прегърнете колективната мисъл.

Дева

Всеки иска да управлява света. Някои повече от други. Сега вие искате да поемете отговорността и да ръководите. Уловката е, че не сте готови – или ако сте, тогава сте изключително доминиращи, което никой няма да му се хареса. Преди да поемете отговорност, позволете си да разберете нуждите на другите, с които работите, както и на вашите приятели и семейство. Може да откриете, че подкрепата, от която се нуждаят, не е лидер, който диктува, а насоки и подкрепа по въпросите.

Везни

Не се притеснявайте за малките неща, които е по-лесно да се кажат, отколкото да се направят. Тази ретроградност може да ви тласка да гледате малките неща и да се фокусирате върху детайлите на нещата. Направете си услуга и оставете мозъка си да си почине. Опитайте се да погледнете по-голямата картина на ситуациите и взаимоотношенията, за да избегнете появата на големи проблеми – повечето от които създавате в ума си.

Скорпион

Консолидирането на дълга или кандидатстването за заем ще бъде досаден процес, но от съществено значение за това през това време. Може да откриете, че банковите продукти с техните лихвени проценти не са толкова лоши и да изберете да вземете заем или да промените ипотечния си план. Изводът е, че трябва да обсъдите въпросите с финансов съветник или банкер, за да сте сигурни, че сте на правилния път към финансовото благополучие.

Стрелец

Няма да е лесен момент за интимни отношения. За съжаление ще има много потиснати емоции, които ще излязат наяве, някои от които не са толкова прекрасни и хубави. Начина по който се чувствате ви оказва влияние върху емоциите и психиката ви. В истинската природа на Стрелец вие искате да изкажете мнението си защото ви е омръзнало да държите езика си зад зъбите. Бъдете мили и си мерете приказките за да не съжалявате.

Козирог

Търпението и енергията ви не са на ниво. Използвайте това време, за да инвестирате в грижата за себе си. В момента, в който направите крачка назад от мейнстрийма, ще започнете да се чувствате по-спокойни. Въпреки че може да се изкушите да поемете големи проекти, които изискват цялото ви внимание, най-добре е да ги оставите на заден план засега и да се съсредоточите единствено върху себе си.

Водолей

Вашият творчески заряд ще бъде ту горе, ту долу през предстоящите няколко седмици. В един момент имате прекрасна идея, след което осъзнавате колко трудно е да я превърнете в реалност. Вместо да насилвате процеса, обмислете всичките си идеи и мисли. По този начин можете да сте сигурни, че всичко е готово за момента, в който действително можете да тествате нещата.

Риби

Приемате всичко присърце и поглъщате енергията на хората като гъба, поради което вашият емпатичен и нежен дух може да страда повече от обикновено сега. За да се дистанцирате от ненужната негативност, може да искате временно да премахнете всички скептици в живота си. Обградете се с оптимизъм, за да вдъхнете положителни вибрации и да създадете здрава основа за себе си. Въпреки че може да е трудно, установете граници, за да не бъдете част от проблемите на други хора.

Сайтът на Цветелина Каменова https://beastarforever.com/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара