Студът и вятърът, както и сухият въздух през студените месеци водят често  до различни кожни проблеми и несъвършенства. Скорошно проучване в Европа показва, че близо 25% от хората страдат от суха кожа, която се изостря с понижаването на температурите през есента и зимата.

Експертите от шведския skin-tech бранд FOREO представят три важни стъпки за предпазване от негативните външни фактори и запазване на перфектния вид на кожата дори и в най-неблагоприятните условия.

#Стъпка 1: Дълбоко и редовно почистване на лицето

Почистването на лицето е в основата на грижата за кожата всеки сезон. Доказано е, че ръцете са неефективен метод за почистване, тъй като излагат кожата на допълнителни бактерии. Иновативната четка LUNA™ 4 с T-Sonic™ пулсации е най-ефективният и безопасен начин за почистване на лицето. LUNA™ 4 и LUNA 4 mini премахват 99% от замърсяванията, себума и остатъците от грим.

Методът на FOREO с T-Sonic™ пулсации в комбинация с най-деликатните силиконови влакънца, направени от антибактериален силикон, отпушват порите, а при редовна употреба намаляват видимостта им. Кожата на лицето става мека и гладка на допир, а продуктите, които се нанасят след това, се абсорбират по-добре.

#Стъпка 2: Хидратация

Добре почистената кожа може да абсорбира по-добре активните съставки в козметичните продукти. След почистването, като втора стъпка е добре да се включи хидратацията. Sheet маската за лице е един от най-ефективните начини за проникване на активни полезни съставки в по-дълбоките слоеве на дермата. Маската на FOREO с българска роза зарежда кожата с незабавна доза хидратация, като осигурява дълготраен успокояващ ефект. Тя съдържа българска розова вода, която озарява уморената и дехидратирана кожа, а маслото от жожоба и зехтин я подхранва, успокоява и тонизира. След нанасяне на маската, кожата е идеално овлажнена, мека и копринено гладка.

#Стъпка 3: Грижа за несъвършенствата

През студените дни основни катализатори на обострянето на кожните проблеми са ниските температури и силният вятър. Мръсният въздух в големите градове също оказва негативно влияние върху кожата и често резултира във възпаление и акне. Нанасянето на безброй слоеве грим не само е просто временно решение за прикриване на несъвършенствата, а и влошава състоянието им, защото кожата не може да диша и се натрупват още замърсявания. Стискането на пъпките също допълнително разранява кожата и разнася бактериите. Концентрираният гел  ESPADA BHA + PHA Blemish Solution се бори с несъвършенствата и акнето в дълбочина още в началния етап на образуването им. Гелът се нанася локално и третира таргетираните зони още преди размножаването на бактериите причинители на акнето. Благодарение на усъвършенстваните активни съставки като салицилова киселина и ниацинамид, продуктът започва да действа веднага и видимите признаци на акне изчезват след 3 дни.

За да научите повече за най-бързо развиващата се марка в областта на технологиите за красота в света и да сте в крак с бъдещия растеж и иновациите ѝ, посетете сайта foreo.com или последвайте @foreo_official в Instagram. Иновативните устройства за почистване на лицето от колекцията LUNA™ 4, както и останалите козметичните продукти на FOREO са в продажба в notino.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара