Жената със самочувствие върви с високо вдигната глава, наслаждава се на удоволствието другите да ѝ се възхищават и да я харесват. Едно от женските оръжия за безупречен вид е хайлайтърът. Той добавя звезден блясък към всяка ежедневна или вечерна визия, създавайки триизмерен ефект на лицето.

Това е продукт, който драстично променя образа с няколко щриха. Чело, скули, брадичка, нос, над горната устна, в ъглите на очите – навсякъде нанасянето трябва да е прецизно с акцент върху конкретна черта. Приложението трябва да е умело дозирано, защото ако се постави на неправилните места, може да подчертае несъвършенствата. Ако досега не сте използвали такъв тип продукт, време е да поправите този пропуск и да изберете такъв, който най-добре ще пасва на вашия тип кожа и тен. Многото видове хайлайтъри могат да ви затруднят.

Озаряващото средство е съставено от микроскопични частици, които отразяват светлината и карат да изпъкват онези участъци от кожата, на които искаме да придадем искрящ блясък. Използването на течен или кремообразен хайлайтър вместо коректор, е погрешно. Той не само няма да прикрие тъмните кръгове под очите, а ще ги подчертае и акцентира бръчките. Хайлайтърът коригира визуалната представа за размера на лицето чрез скулите, устните, брадичката, носа и челото.

Ето и най-често срещаните видове хайлайтър:

  • прахообразен хайлайтър – позициониран е в компактна кутийка, нанася се добре върху фон дьо тен, освежава лицето и му придава фин, елегантен блясък. Разпределя се лесно с четка. Обикновено с него се третират челото и скулите. Смесен с консистенцията на фиксиращата грима пудра, придава на лицето красив премерен блясък.
  • течен хайлайтър за лице – добър и практичен вариант. Предлага се във вид на плътен крем; на по-водниста течност в стъклена бутилка с пипета; или като маркер с мека фина четка на върха. По-удобно е такъв продукт да се нанася с пръсти или гъба-блендер (намокрена предварително и изцедена), лесно се прелива и стои естествено без да запушва порите. Създава ярък и копринено нежен, едва доловим блестящ щрих. Леката и сияйна текстура имитира естествено сияние.
  • молив и/или хайлайтър стик – прави ясни контури, добре се прелива и не заема много място в козметичната или дамската чанта. Подчертава добре ъгълчетата на очите, извивката на веждите, носа и пространството над устните. Има лека текстура, удобно и бързо приложение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара