На 30-и октомври, с решителност и увереност, планетата носител на енергия и заряд ще започне своето гостуване в знак Скорпион, което ще продължи до 13-и декември.

Предстои дълго и чакано от Марс гостуване в любим за него дом на знак Скорпион. Напомням, че през последните близо 2 месеца той преминаваше през знак Везни, който му налагаше редица ограничения, правила и изисквания.

Сайтът на астролог Венета Матева

Марс е планета на действието и индивидуалната игра, но в домът на знак Везни това не му беше позволено. Знак Везни изисква съобразяване с околните и търсене на компромис, а това далеч не е познато като поведение на огнения, свободолюбив и енергичен младеж. На земно ниво енергията се усещаше като липса на разбиране, подкрепа и лекота в ежедневните дела.

Марс е старият управител на знак Скорпион и тук той се чувства разбран и подкрепен. Предстои време, в което ще имаме волята и желанието да стигнем далеч в желанието си да имаме яснота в бизнес и личен план. Ако до момента сме отстъпвали и премълчавали, сега предстои да поставим себе си на първо място.

Време е истините да бъдат чути такива каквито са.

Бъдете готови да разкриете собствените си емоции без колебание и страх. Знак Скорпион съхранява дълбоките ни и скрити тайни и сега очаквайте да чуете и споделите тези, които трябва да видят бял свят, защото така ще се чувстваме по-добре. Очаквайте да чуете неща, които е възможно да не очаквате. Подгответе се да подредите собствения си мир чрез разделяне и изхвърляне на стари модели на поведение, излишни хора и емоции, с които по навик живеете.

Болката от загърбване на нещо старо сега ще ни бъде необходима и полезна. Говорете, чувайте, споделяйте, анализирайте и изрязвайте това, което ви е тежало в последно време.

Марс действа, а енергията на знак Скорпион умее да изкоренява без компромис всичко, което повече ни вреди отколкото помага. Оставате на тази комбинация да сътвори новия ви свят по-добър и обграден с истински хора.

Периодът ще е изпълнен с предизвикателства, поради напрегнатите аспекти на Марс със Сатурн, Юпитер и Уран.

До 12-и ноември е в сила сложният аспект със Сатурн, който ще се усеща като неудовлетворение и неяснота. До тогава е хубаво да подредите приоритетите си, да наблюдавате и анализирате.

Между 11-и и 20-и ноември напрежението на небето ще се усеща и на земята. Тогава Марс ще прави напрегнат аспект с Уран, а Пълнолунието на 19-и ноември, придружено с Лунно затъмнение, ще предизвика категорично желание за бунт, революция, промяна и напускане на рамката в личен, професионален и политически план.

Съобразете се с този период и бъдете внимателни в отношенията си. Не бъдете груби, не действайте прибързано и не пропускайте да оцените положителните страни и качества в конкретната ситуация.

След 20-и ноември енергията ще се успокои и сякаш ще намери нови светове. Напрегнатият аспект с Юпитер ще ни предизвика да търсим развитие и нови интереси. Положителният аспект с Нептун ще ни донесе топлина, разбиране и подкрепа.

Марс в Скорпион ще бъде най-добронамерен към всички Скорпиони, Раци и Риби. Те могат да очакват динамика и развитие в личен и професионален план.

Козирозите и Девите също ще бъдат подкрепени и обгрижени от Марс. Те могат да очакват раздвижване в делата и ценни запознанства.

Сложен и противоречив ще е периода за Телците, Лъвовете и Водолеите. Те трябва да бъдат търпеливи и внимателни в общуването и поемането на нови ангажименти.

Везните и Стрелците ще останат защитени от бурите на Марс и ще запазят спокойствие в динамиката на дните си.

На Близнаците и Овните се дава време и сили да довършат започнатите си дела и да сложат в ред личните си отношения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара