METRO подкрепя Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, загинали в битката с Covid-19 на фондация BCause като част от осигуряването на възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини.

Всеки гражданин, избрал да постави своята ваксина в разположените центрове в обекти на веригата, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да се дари за социално значимата кауза на фондация BCause в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти или да го използва за пазаруване в магазина.

„Пандемията от COVID-19 затрудни общуването, което е в основата на дейността на МЕТРО България – за нас няма нищо по-ценно от връзката с нашите клиенти, партньори и доставчици. Затова смятаме за наш дълг да подкрепим всички тях и цялото общество и да спомогнем за преодоляването на социалната изолация, създавайки нови възможности за улеснен достъп до ваксините срещу коронавирус.

Подкрепяме каузата на фондация BCause, защото се прекланяме пред самоотвержеността на медиците, които спасяват животи, и на учителите, които останаха до учениците си въпреки пандемията“, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

От 3 септември МЕТРО България в партньорство с Министерството на здравеопазването и регионалните здравни инспекции в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна осигурява допълнителни възможност за разполагане на пунктове за ваксинация срещу COVID-19 на територията на своите магазини. На по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.

Ваксинационните пунктове в петте града ще работят през целия месец септември, както следва:

  • гр. София, магазин МЕТРО на бул. Цариградско шосе 7-11 км – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Пловдив, магазин МЕТРО на бул. „Санкт Петербург“ 135 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Варна, магазин МЕТРО в район „Вл. Варненчик“, ул. „Атанас Москов“ 2 – от петък до неделя, от 10:00 до 18:00 часа
  • гр. Велико Търново, магазин МЕТРО на бул. „България“ 78 – събота от 10:00 до 14:00 часа
  • гр. Бургас, магазин МЕТРО на бул. „Стефан Стамболов“ 103 – от понеделник до неделя от 10:00 до 17:00 часа

В пунктовете ще бъдат налични всички видове одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA) ваксини срещу COVID-19.

Действията на МЕТРО са с цел разкриване на допълнителни възможности за ваксинация на населението, което ще допринесе за по-лекото преминаване през настоящата четвърта вълна на пандемията и намаляване на нуждата от стриктни мерки. Един от най-тежко засегнатите от ограниченията е ХоРеКа секторът, на който компанията е доверен партньор от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години.

От началото на пандемията МЕТРО въведе редица мерки за безопасно и сигурно пазаруване на територията на магазините си в цялата страна. Сред тях са безплатни маски и ръкавици за всички клиенти, термокамери на входа за бързо и точно отчитане на телесната температура, автоматична система за контрол на трафика в магазините с цел избягване на струпвания на хора. МЕТРО България има сертификация за COVID-19 безопасна среда и хигиена чрез международно признатия сертификат за анти COVID-19 мерки SafeGuard Label при 4-степенен контрол на безопасността от Bureau Veritas. В грижата за здравето и живота на хората, МЕТРО е и една от първите компании, които миналата година организираха поетапно и масово PCR тестване за COVID-19 на служителите си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара