След успешната първа социална кампания, насочена към проблема със зависимостите, фондация „От другата страна“ отново насочва вниманието към наболялата тема и търси път към по-искрен дебат и обществена съпричастност.

Алек Алексиев

В новия проект „Разкази – от другата страна на зависимостта“ се включват десетки любими артисти от родната сцена като Стефан Вълдобрев, Весела Бабинова, Койна Русева, Цветан Алексиев, Владимир Карамазов, Силвия Лулчева, Васил Бинев, Ирмена Чичикова, Валери Йорданов, Неда Спасова, Радина Думанян, Стоян Дойчев, Китодар Тодоров, Алек Алексиев, Валентина Каролева, Юлиан Костов и още.

Ирмена Чичикова

Режисьор на четирите кратки филмчета, посветени на различните зависимости, е Яна Титова, която застава и пред камерата като актриса. Оператор е Мартин Балкански, а авторите на текстовете са хора, преминали през форми на пристрастяване.

Койна Русева

Видео историите, представящи по изключително открит и въздействащ начин спецификите на отделните зависимости като алкохолната, наркотичната, хазартната и не само, могат да бъдат видени на сайта на фондацията, създадена от Весела Тотева и подкрепена от голяма част от екипа на филма „Доза Щастие“ (https://otdrugatastrana.org).

Валентина Каролева

Сред участниците се открояват още Маргарита Стойкова и Мартин Ангелов, изиграли ролите на двете деца в първата реализирана кампания на фондацията, както и Ая Алексиева, която познаваме като дъщерята на Весела Тотева от „Доза Щастие“, а съвсем скоро ще гледаме и на малкия екран. В „Разкази – от другата страна на зависимостта“ се включват също Гергана Гълъбова, Петя Титова и Светла Иванова.

Владимир Карамазов

Четирите видеа ще бъдат представени за широката публика и на живо, с вход свободен, в редица градове из цялата страна, придружени от дискусии и лични срещи с част от екипа и артистите, подкрепили инициативата, както и експерти в областта.

Първата прожекция ще бъде на 7-и септември, в кино Одеон, от 20:00 ч., след нея предстоят Сандански (12-и септември, Културен дом, от 18:00 ч.), Габрово (17-и септември, зала „Възраждане“, 15:00 ч.) и Пловдив (18-и септември). В София ще има и втора, специална прожекция за хора с увреден слух (22-ри септември, Дом на киното, 17:00 ч.). Обиколката ще завърши във Враца на 24-ти септември.

„Работата по „Доза Щастие“ и отзвукът след него, както и всяко едно посещение в училищата из България и срещите с младите хора ни дават увереността, че промените се случват, макар и бавно, стига да сме търпеливи. Вярвам, че заедно можем да намерим отговори на повечето въпроси. За нас е важно да продължим да насърчаваме открития диалог, искреността и съпричастността“, споделя Валентина Каролева.

https://otdrugatastrana.org

https://otdrugatastrana.org/blog/

https://www.facebook.com/agression.drugs.prevent

Проектът „Разкази – от другата страна на зависимостта“ се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности, с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара