Някои от най-популярните български  готвачи ще изпълнят кулинарните желания на децата от SOS Детски селища. Събитието ще се състои на 3 октомври в Трявна. То е част от кампанията „Топла супа всеки ден“ в подкрепа на приемните семейства от SOS Детски селища. Инициативата е на Нестле България и бульоните MAGGI.

Tryavna Visit Gardens

За децата ще готвят – познатият от предаването Lord Of The Chefs Ивайло Петков; сърцето на кулинарията в „Ресторантът на годината 2015“ Л’Инстант – Антоан Верест; шеф-готвачът на президенти и световни политически лидери Жоро Иванов и дамите от неговия екип – Боряна Паскова и Детелина Николова; младата надежда на виртуозната кулинария Петър Петров, носителят на титлата „Готвач на България 2015“ Цветомир Николов, притежателката на кулинарния сайт „1001 рецепти“ Сандра Алексиева и майсторът на импровизацията Джун Йошида, който ще готви заедно със съпругата си Рене .

Sandra Aleksieva

Лео, Кака Лара, Симо и Боги от „Стартер“ по БГ Радио също ще подкрепят инициативата и ще забавляват децата и техните родители.

Leo (1)

След като през пролетта на 2015 г. „Топла супа всеки ден“ подари на семействата малки зеленчукови градини, а известни кулинари дадоха своите съвети и насоки за балансираното хранене и готвене, малчуганите на свой ред ще покажат какво са научили и ще предизвикат топ готвачите да развихрят своето кулинарно въображение в кухнята. Те ще приготвят любими ястия за семеен обяд по избор на децата и ще споделят с тях и родителите от приемните семейства интересни и забавни истории от работата си, полезни съвети и идеи как да обогатяват менюто си, така че да осигурят баланс на семейната трапеза.

Topla Supa

Кампанията ще продължи и през следващите месеци с SOS приемните семейства, които се преместиха от Дрен в София и Перник в новите им апартаменти.

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара