Може би едно от най-хубавите неща, които се случват в държавата ни напоследък, е фактът, че промоутърските агенции успяха – къде с късмет, къде с умения, да докарат звезди, които само съм мечтала да видя на родна земя.

Custom_format__A118483_V3

Помня, когато Depeche Mode дойдоха, колко невероятно ми се струваше, че ги виждам на живо; колко беше прекрасен концертът на Джордж Майкъл, избухването на стадиона на AC/DC и т.н. до безкрай.

И защото хубавите новини служат за това да бъдат почетени с още по-хубави новини, тази година тепърва ще бъдем зарадвани с още повече прекрасни музикални събития.

Една стара поговорка казва, че когато сме щастливи, се радваме на музиката, а когато сме тъжни, слушаме текста на песента. Може би има нещо вярно и в личната колекция от музикални предпочитания на много от нас (включително и моите) CD-тата не са организирани по стилове и изпълнители, а по емоционални състояния – много дискове на Франк Синатра, едни комбинирани със ZAZ, други с Aerosmith; съвсем третa колона с Pink Floyd и Guns N’ Roses…

wireless-headset-h600-gallery-6

За да се потопим максимално в музикалното изживяване и да не правим компромис с качеството на звука, докато работим през целия ден, ще разгледаме някои от предложенията на пазара и какво да търсим, когато искаме да задоволим максимално музикалния хищник, който се крие у нас.

ОФИСА

На работното място често общуваме с хора с различни и дори противоположни музикални вкусове. И тъй като повечето от нас предпочитат да избягат от конфликта и налагането на собствения избор на музика, накрая се стига до избор на радиостанция със стари шлагери, на които да припява почти целия колектив. След месец слушане на тази радиостанции, откриваш, че вече си намразил някои от любимите си евъргрийни.

Решението

Да пускаме любими свои парчета от youtube през колонките на лаптопа вероятно създава още повече фонов шум за останалите (плюс това едва ли можете да се похвалите с прекрасен звук от малките говорителчета) и дразни тези, които не изпадат в същия възторг като нас от съответното парче. За- това е по-добре да се спрете на подходящите слушалки за вашата офис среда.

Ако работата ви не изисква вдигането на телефона и активното общуване с колегите – съвсем спокойно може да изберете слушалки, които имат т.нар. Noise isolating ефект. Повярвайте ми, те ще ви откъснат от цялото жужене  и ще ви гарантират безкомпромисно звуково преживяване. Подобни модели предлагат Logitech, Sony, Philips, Panasonic, Klipsch и др. Цените на добрите модели започват от около 100 лева. Също така по-добрите производители включват набор от тапи на слушалките, така че да изберете най-подходящия вариант за вас. Но това вече зависи и от това какъв бюджет имате и дали искате големи или малки слушалки.

a277-800

В случай, че работата ви изисква да внимавате какво се обсъжда – по-горният избор по-скоро ще вбеси колегите ви, които ще трябва да ръкомахат или да ви пишат по Skype, за да привлекат вниманието ви. И ако все пак много държите да се наслаждавате отделно на музикалния си избор, спрете се на нещо без кабел (все пак безжичното е доста по-удобно и ще може да си слушате музиката и докато се разхождате до диспeнсера за вода или  за да съберете разпечатаните листа от принтера). И тук отново можем да препоръчаме два модела на Logitech, които са се доказали в производството на периферия – H800 и H600, но прилични предложения могат да се намерят от почти всички големи и по-малки производители на потребителска електроника. И все пак, преди да купите – премерите ги дали са ви удобни, чуйте ги как свирят и сравнете часовете за безжична работа, за да не се налага да ги зареждате прекалено често и да се окаже, че с тях сте си купили просто още едно задължение.

И последно няколко съвета за качествена музика през деня – в youtube може да правите собствени плейлисти и така да слушате музика, която да допълва работния ви процес.  Една от най-добрите стрийминг услуги си остава Spotify – с изключително богата база и много добро качество на звука. Подобни са също и Deеzer и Radio Tunes.

По-подробни и закачливо написани мнения за коли и джаджи ще намерите в личния ми блог:  http://hitechride.blogspot.com/

Facebook Twitter Google+

0 Коментара