Страната ни е известна с могъщи лечители и пророци, които се тачат от хората като ненадминати церители и първокласни закрилници на страната ни. Безспорно, феноменалните способности на много от тях са били доказвани неведнъж и признавани дори от световни учени и заклети скептици.

Такава, макар и позната само за малцина, е и Преподобна Стойна, за която Баба Ванга казва: „Таа е истинска светица. Она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пате по-голема от мене!“ и неведнъж признава, че е нейна духовна учителка.

Повече за голямата ни пророчица може да прочетете в най-новата книга на издателство „Милениум“ – „Преподобна Стойна. Чудеса и пророчества, съвети и рецепти“
Полезното томче помества сведения за обвитата в мистерии биография на Стойна Димитрова, за това как се е отключила дарбата й, както и

истории за невероятните чудеса,

с които помага на хората, предсказанията й и безценните й билкови рецепти, церящи повече от 70 познати болести, както и богат снимков материал.

Феноменът Стойна е родена в с. Златарево, но прекарва по-голямата част от живота си в манастира „Св. Георги“ в с. Златолист, някога Долна Сушица, Мелнишко. Често твърди, че патронът на храма е неин духовен брат и че я насочва и й дава сили да вижда отвъд физическите измерения на света. И до днес в манастира се усеща особената и силна енергия, оставена от народната светица и се вярва, че на гроба й се случват чудеса. Стотици българи се стичат към Златолист, молейки Стойна за помощ, като славата й на чудотворка се потвърждава дори и след смъртта й, а златните й съвети за лечение и билкови рецепти са истински дар за всеки, който посегне към тях.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара