Първи смъртен случай на заразен от коронавирус бе регистриран у нас. Почина 66-годишната жена, която бе настанена в „Пирогов“ в критично състояние преди два дни, съобщиха от здравното министрество. Жената е имала двустранна бронхопневмония и други хронични сърдечни заболявания. Ръководителят на кризисния щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че състоянието н 77-годишния й съпруг също се влошава.

Освен това бе потвърден и още един случай на Ковид-19 в България – лекарка на 62 години. Така заразените у нас станаха 7.   Лекарка не е контактувала с пациенти в България, на 22 февруари за последно е била на работното си място. Пътувала е обаче за два конгреса в чужбина – в Англия и в Испания. Още по време на пътуванията е имала грипоподобни  симптоми постъпила е в Инфекциозна клиника на ВМА и не е в тежко състояние.

Син ът на заразеното семейство е работел не в търговския комплекс „Илиянци“, а на жп гара „Илиянци“. Все още не е ясно дали той също е заразен. За момента контактните лица са над 89 души.

49 лежащо болни, свързани с установените случаи на коронавирус са изолирани и са във вътрешната клиника на „Пирогов”, която е в отделна сграда. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника и преминават на тестове за коронавирус. Всички лекари, които се грижат за болните от коронавирус, са контактни, но не могат да бъдат затворени, защото няма кой да се грижи за тези болни.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара