Още 16 души са заразени с коронавирус у нас, всички те са в София. За нови 9 случая съобщи първо председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.  По-късно стана ясно, че от изследваните 106 проби във Военномедицинска академия има още 7 положителни.  Така случаите в България станаха 23.

Новите случаи са с най-различна история и в различни възрастови групи. „Те са взети и от амбулаторни пациенти. Едната е лежаща болна – тя е от компанията на предишната положителна – заедно са били на тези конгреси, за които ви казах“, обясни Мутафчийски. И допълни: „Четирима от карантинираните лица в Белодробната клиника са с положителен резултат. Тези пациенти са без клинични оплаквания. Част от болните са били заедно в чужбина“, каза още той. Във ВМА е приета жена, която е контактувала с 62-годишната лекарка, която даде положителен резултат вчера. Жената е с болестна симптоматика.

Съпругът на починалата вчера у нас 66-годишна жена, не е в добро състояние. Другите болни са в стабилно състояние.

Кметът на Василовци, откъдето са съпрузите, Огнян Йорданов каза пред Би Ти Ви, че заразеното семейство е контактувало с братовчедка на мъжа, която се е върнала от Италия. Според него това се е случило през февруари. От 1 март семейството е гостувало на сина си в София. След като първоначално властите съобщиха, че той е работел на стоковия базар „Илиянци“, вчера се разбра, че става дума за жп гара „Илиянци“, а не за базара.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара